Logotips d'organismes oficials

Negatius tots los PCR de contactes en los dos positius per Covid a Valljunquera

El 90% de la població es va confinar al poble durant el cap de setmana hasta conéixer els resultats

Imatge d'arxiu de la localitat. / Foto: NDM

A finals de la darrera setmana saltaven les alarmes a Valljunquera per dos nous casos positius per covid, els primers a la localitat des de l’inici de la pandèmia. Un matrimoni de més de 70 anys van donar positiu en el virus el passat dijous.

El divendres al matí l’Ajuntament va recomanar el confinament voluntari. Encara que les institucions públiques no tenen potestat actualment per confinar a la població, el Consistori va prendre la decisió de recomanar este confinament als veïns de Valljunquera. En este sentit, quasi el 90% de la població es va confinar durant el cap de setmana, deixant els carrers de la població vuits. 

A partir d’estos dos positius, es va seguir la metodologia de rastreig que va fer test PCR a més d’una desena de contactes amb el matrimoni. En total, 12 proves que van donar negatiu en la transmissió viral. “Pensem que el contagi s’ha agafat fora de la localitat i ara se troben confinats dins de la seua vivenda”, va explicar l’alcaldessa. Dels dos positius, una de les dos persones és asimptomàtica i “el que ens preocupava era que hagués transmés el virus anteriorment”. Una vegada coneguts els resultats, l’Ajuntament ha aixecat l’ordre de confinament.

Encara que el poble no ha tancat ni les entrades ni les sortides durant el cap de setmana, sí que es va informar a turistes i visitants de la situació de contagis a la localitat. “Vam recordar a les persones que van sortir fora de la localitat que havien de seguir les recomanacions sanitàries”, va explicar l’alcaldessa de Valljunquera, Susana Traver.

REDACCIÓ
Mitjans