Logotips d'organismes oficials

El riu Algars torna als nivells normals de nitrats després del vessament de purins

L'accident ha posat sobre la taula la necessitat d'un major control de les aigües fluvials

Video Thumbnail
Vessament purins riu algars lledo
Esta setmana saltaven les alarmes entre els pobles de la ribera de l'Algars per un abocament al riu. Una granja ubicada al terme municipal d'Horta de Sant Joan va patir un vessament de purins involuntari que va arribar fins a les aigües del riu. Este fet va provocar que pobles com Lledó i Arenys de

Esta setmana saltaven les alarmes entre els pobles de la ribera de l’Algars per un abocament al riu. Una granja ubicada al terme municipal d’Horta de Sant Joan va patir un vessament de purins involuntari que va arribar fins a les aigües del riu. Este fet va provocar que pobles com Lledó i Arenys de Lledó hagueren de tancar el punt d’abastiment d’aigua de les seues localitats.

Dimarts al matí un veí de Lledó va donar la veu d’alarma a l’ajuntament de la localitat avisant que el riu baixava molt tèrbol i de color negre. Immediatament van aturar el bombament d’aigua als dipòsits i es va avisar als veïns i a la resta de municipis afectats com Arenys de Lledó i Calaceit. Els bombers van haver proveir el municipi d’aigua en cubes, ja que no es podia captar l’aigua del riu i també es va prohibir el bany a les zones naturals.

Este accident ha posat sobre la taula la necessitat d’un major control de les aigües fluvials. Mª Teresa Crivillé, alcaldessa de Lledó, va declarar que “no em pareixeria mal que hi hagués un control per trams del riu, perquè un escapament no desitjat de purins el podríem detectar i tallar abans i no arribar a mals majors”.

Les darreres analítiques han confirmat que s’han restablert els nivells òptims de l’aigua i els pobles que depenen de l’Algars donen per tancat este episodi de contaminació. Des d’ahir s’ha restablert la presa d’aigua del riu per als dipòsits i ja es permet el bany.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans