Logotips d'organismes oficials

La Portellada habilita un espai d’aparcament al Salt

La situació provocada per la crisi sanitària ha comportat un augment de visitants al riu

Terrenys habilitats com a aparcament a la zona del Salt de la Portellada. / Foto: NDM

La falta d’espai d’aparcament en la coneguda cascada del Salt de la Portellada ha sigut una de les principals problemàtiques de l’espai natural en els últims estius.

L’augment d’afluència de visitants, produït per la promoció el lloc, suposa que gran part dels vehicles que accedeixen a la zona hagen d’irrompre en parcel·les privades per a poder estacionar. En aquest sentit l’Ajuntament de la Portellada ja va plantejar el mes de setembre passat la compra i habilitació dels terrenys pròxims a la cascada amb la finalitat d’adaptar un espai d’aparcament que, per fi, està en marxa. Finalment, els propietaris del terreny que servirà com a aparcament han cedit les parcel·les a l’Ajuntament.

En els últims dies la maquinària pertanyent a la Diputació Provincial de Terol ja ha fet els treballs d’adaptació del terreny i aplanament de terres que permetran que els visitants no hagen de travessar el riu per la passarel·la ni accedir a finques privades. L’aparcament se situa just abans d’arribar al riu Tastavins i és una zona àmplia que solucionarà la falta d’espai de moment. Per a pròximes temporades, el Consistori pretén habilitar millor l’espai i delimitar les zones d’aparcament.

D’aquesta manera, l’Ajuntament també pretén solucionar els problemes davant la massificació de l’entorn. De fet, ja a inicis de la temporada estival, l’alcaldessa de la localitat, Gloria Serrat, denunciava la falta de civisme dels visitants en la recollida de brossa. Així mateix, es va recordar que l’Ajuntament ha instal·lat un contenidor amb la finalitat de conservar l’entorn natural lliure de deixalles.

Enguany la situació provocada per la crisi sanitària ha desembocat directament en l’augment de visitants al Salt. “Enguany ha tingut una afluència tremenda que hem percebut de turisme nacional, que s’ha degut també a la gran quantitat d’aigua que porta el Tastavins”, va assenyalar Serrat.

PAULA VIVER
Mitjans