Logotips d'organismes oficials

L’Ajuntament de Valljunquera contracta a dos veïns per ajudar-los en la situació actual

Concretament han contractat a un veí parat de llarga duració i a un jove menor de 30 anys

Imatge d'axiu del ajuntament de Valljunquera. | Foto: NDM

L’Ajuntament de Valljunquera vista la complicada situació derivada de l’estat d’alarma ha oferit una oportunitat laboral a dos dels seus veïns, “és clar que és un any difícil per a trobar treball”, assegurava Susana Traver, alcaldessa de la localitat, “vam pensar com a Ajuntament, per molt xicotet que siga, quines podrien ser les diferents possibilitats que teníem per a ajudar als nostres veïns”.

D’una banda, Valljunquera va sol·licitar a un parat de llarga duració a través del programa d’inserció laboral per a persones parades de llarga duració. Per això, una vegada concedida esta ajuda, van contractar un veí per a fer treballs de manteniment de parcs, zones verdes i camins veïnals. “Amb esta persona d’una banda estarem millorant les instal·lacions municipals i per un altre donarem una oportunitat a algú del poble”, afirmava l’alcaldessa Traver. Una ajuda concedida i subvencionada al 50% amb els Fons del Ministeri de Treball, per 9.500€, i que estarà al llarg de 9 mesos des del passat 1 d’agost quan va iniciar el seu treball.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es va procedir a la sol·licitud d’un jove dins del programa de contractació d’una persona desocupada inscrita dins del sistema nacional de garantia juvenil, és a dir, menor de 30 anys i que no estiguera ni estudiant ni treballant. Una sol·licitud d’uns 6 mesos per a apropar als veïns i veïnes de Valljunquera les noves Tecnologies d’Informació i Comunicació. En este sentit, es pretén que este treballador aporpo a la gent gran com funcionen les noves tecnologies, i, al mateix temps, ajudo l’Ajuntament a digitalitzar el seu arxiu. Un treball en este cas subvencionat al 70% amb 3.200€ d’ajuda dels Fons Europeus.

Enguany gràcies a l’augment del Pla de Empleo de la Diputació Provincial, Valljunquera compta amb quasi 3.000€ addicionals i per això des de gener també compten amb una altra persona contractada. La intenció ara és mantenir estos perfils de treball, “continuarem any rere any donant esta possibilitat als nostres veïns perquè tinguen treball ací al poble i puguem millorar els nostres serveis i qualitat de vida de la gent de Valljunquera”.

REDACCIÓ
Mitjans