Logotips d'organismes oficials

Inicia el procés de condicionament de l’espai de l’escola infantil de Pena-roja

La inversió per a l'adequació d'este nou espai serà d'un total de 18.000 € i està finançada al complet amb fons propis

S'ha creat una rampa per millorar l'accés a l'escola. | Foto: M. Jiménez

Pena-roja de Tastavins comptarà a partir del pròxim curs amb noves instal·lacions per a acollir una ludoteca municipal. Previsiblement fins a un total de 9 xiquets podran gaudir d’este nou espai que ajudarà a la conciliació familiar de les famílies. “Del que es tracta és donar servei a estes parelles que tenen fills i pel nombre de xiquets que hi havia hem hagut d’habilitar un espai per a l’escola infantil o ludoteca, de moment serà ludoteca”, va declarar l’alcalde de la localitat Ricardo Blanch.

El projecte de l’escola infantil naix fa un any vist l’interés de diferents famílies i l’augment de xiquets i xiquetes en la localitat, per això des del consistori es va preparar un projecte d’escola infantil en l’Edifici Multiusos del municipi. No obstant això, com a resultat de la situació provocada per la COVID-19 enguany la localitat no ha comptat amb el FITE i el projecte ha quedat paralitzat, ja que des de l’ajuntament no es pot assumir el cost previst. En conseqüència i com a solució s’ha decidit habilitar un espai buit del propi Ajuntament.

La inversió per a l’adequació d’este nou espai serà d’un total de 18.000 € i està finançada al complet amb fons propis. Les obres ja han eixit a licitació i consistiran en la millora de l’espai per a adaptar-lo a la normativa que inclou entre altres coses elevar el nivell dels enchufes o donar més claredat.

Previsiblement estes obres finalitzaran a mitjan setembre i s’espera que òbriga a principis d’octubre. A més, des del consistori també es pretén que el centre s’incorpore a l’Escola Comarcal d’Educació Infantil ‘Sagalets’, “aqueixa és la nostra intenció, estar agrupats amb la resta de la comarca té una sèrie d’avantatges que intentarem aconseguir”, va assegurar l’alcalde.

En definitiva, “estos serveis fan que la gent es quede al poble i al mateix temps necessitem que la gent es quede per a tindre estos serveis”, va sentenciar Ricardo Blanch.

TEXT: JOSÉ BLANCH
IMATGES: MARTA JIMÉNEZ
Mitjans