Logotips d'organismes oficials

Diputació firme amb el Govern d’Aragó el conveni per a obres en col·legis públics

Entre les dos institucions la suma suposarà un total de 600.000 euros de pressupost

El president de la DPT, Manuel Rando, abans de la signatura telemàtica del conveni amb el Conseller d'Educació, Cultura i Esport Felipe Faci. | Foto: NDM

El president de la Diputació de Teruel, Manuel Rando, i el conseller d’Educació, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Felipe Faci, van sigar ahir manera telemàtica el conveni de col·laboració pel qual la Diputació i el Govern d’Aragó aportaran 300.000 euros cadascuna per a la realització d’obres de reforma, millora i substitució en 103 col·legis públics de la província.

Este conveni s’ha subscrit en anys anteriors amb una aportació de 200.000 euros per part de cada institució, no obstant això en este exercici ascendeix en 100.000 euros, de manera que entre les dos institucions la suma suposarà un total de 600.000 euros de pressupost en el 2020. Les actuacions en els col·legis les duen a terme els ajuntaments, segons les seues pròpies propostes. Es contemplen adequació d’espais, condicionaments de lavabos, millora en patis, actuacions en teulats o de fusteria, així com treballs de tancaments o de col·locació de persianes.

Manuel Rando ha apuntat que l’educació “és un servei bàsic essencial, especialment per als petits municipis, on ajuda a combatre la despoblació” i ha agraït que el Govern d’Aragó hagi mantingut enguany la ràtio per a mantenir un centre educatiu obert en 4 i 3 alumnes. “Esta és una forma real de treballar en favor dels pobles de la província de Teruel”, ha dit.

Al Matarranya fins a 13 col·legis gaudiran d’estes ajudes. A Fondespatla es condicionarà el pati i els accessos al centre, mentre que a Lledó i La Vall es rehabilitarà la coberta. Per la seua part, a Pena-roja, La Portellada i Calaceit se substituirà la fusteria de l’exterior. Fusta que també es canviarà a Queretes, on també milloraran la porta d’accés. D’altra banda, a Ràfels s’adequarà una aula nova. Respecte a Beseit, es millorarà i substituirà part del sistema de calefacció i a Valljunquera adaptaran els espais i col·locaran una nova il·luminació. Per últim, a La Freixneda, i Montroig es milloraran diferents barreres arquitectòniques i la porta d’accés. I a Massalió també s’eliminaran diferents barreres arquitectòniques del col·legi públic.

A més d’este conveni amb el Govern d’Aragó, la Diputació compta amb una línia d’ajudes dirigida a les escoles públiques infantils de 0 a 3 anys. Per primera vegada, el pressupost de 2020 incorpore esta partida de 100.000 euros dirigida als ajuntaments que són titulars d’este servei per a obres menors que adeqüen o milloren les infraestructures. S’atorguen per concurrència competitiva i el termini per a sol·licitar-les està obert fins al 17 d’agost.

REDACCIÓ
Mitjans