Logotips d'organismes oficials

El pont de Pena-roja, pendent d’un informe de l’INAGA

El pilar central té un esvoranc que posa en perill tota l'estructura

Video Thumbnail
Situacio Pont PNRJ Informe Inaga
Nou capítol en l'odissea per arreglar el pont de la Mare de Déu de Pena-roja sobre el riu Tastavins. A principis d'estiu semblava que s'havia desencallat el procés i l'ajuntament havia aconseguit el permís de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre per actuar en l'estructura que es troba malmesa en e

Nou capítol en l’odissea per arreglar el pont de la Mare de Déu de Pena-roja sobre el riu Tastavins. A principis d’estiu semblava que s’havia desencallat el procés i l’ajuntament havia aconseguit el permís de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per actuar en l’estructura que es troba malmesa en els fonaments. Però s’acosta la temporada de riades i el pont continua sense poder ser restaurat.

Ha passat un any des que un agent de protecció de la natura alertés de l’esvoranc que patia el pilar central del pont de pedra de Pena-roja. Després de mesos on cap administració assumia la propietat de l’estructura ni el seu manteniment, el consistori va aconseguir que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) li permetés actuar en la llera del riu, però sembla que el permís oficial s’està retardant a falta del vistiplau de l’Institut Aragonés de Gestió Ambiental (INAGA).

Ricardo Blanch, alcalde de Pena-roja de Tastavins, explicava que “ara pareix que la Confederació necessita un informe de l’INAGA. Estem esperant a veure si este informe arribe perquè nos corre pressa, estem a finals de setembre i pot vindre una tronada i el pont està bastant tocat“.

Des de l’ajuntament esperaven poder iniciar les obres ara que el riu baixa amb molt poc cabal i tenir-lo en condicions per a la tardor i evitar que es puga repetir la història, quan l’any 2000 una gran avinguda ja es va emportar una part de l’emblemàtic pont.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans