Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures també transforme el seu enllumenat públic a LED

El cost total del canvi és de 320.000 € i es cobrirà al 50% en una subvenció del FEDER

blank
L'enllumenat públic estarà substituït completament en aproximadament dos mesos. | Foto: NDM

L’enllumenat públic de Vall-de-roures, de la mateixa forma que ho han fet recentment Queretes i Fórnols, també es canviarà a LED en els pròxims mesos gràcies a una subvenció del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i que cobrirà el cost del 50% del projecte. La transformació de les lumíniques de Vall-de-roures es realitzarà en tot el municipi per un cost total de 320.000 €, dels quals l’Ajuntament aportarà la meitat amb fons propis.

El projecte ja s’ha licitat i en els pròxims dies començaran les labors de substitució de bombetes i llums per a reduir costos en la factura de la llum i evitar la contaminació lumínica. Segons les previsions, l’enllumenat públic de Vall-de-roures estarà substituït completament en aproximadament dos mesos.

Encara que l’estalvi energètic en estos projectes és significatiu, el numero de lluminàries que hi haurà a Vall-de-roures amb la nova instal·lació serà major a causa del reforç d’alguns punts concrets. Quant a la intensitat, esta variarà depenent de la zona en la qual es troben els nous llums i fins i tot es podrà baixar la intensitat de les faroles, complint amb la normativa municipal, en carrers menys transitats.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank