Logotips d'organismes oficials

Soro destaca la importància del condicionament de la carretera A-1412 per a millorar l’eix del Matarranya

El conseller ha visitat les obres de condicionament que s'estan duent a terme en l'A-1412 i que suposaran ampliar la calçada i millorar el traçat existent

Video Thumbnail
Visita obres carretera A1412 Massalio Maella
El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Vivenda, José Luis Soro, ha visitat els treballs de moviment de terres que s'estan duent a terme a la carretera A-1412 i que serviran per al condicionament d'esta via entre Maella i el límit provincial de Terol, en direcció a Massalió. En esta v

El conseller de Vertebració del Territori, Mobilitat i Vivenda, José Luis Soro, ha visitat els treballs de moviment de terres que s’estan duent a terme a la carretera A-1412 i que serviran per al condicionament d’esta via entre Maella i el límit provincial de Terol, en direcció a Massalió. En esta visita han participat el director general de Carreteres, Bizén Fuster, i el director provincial a Terol, Ignacio Belanche.

Tal com ha assenyalat el conseller, suposa una inversió de 4.400.596 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució de 16 mesos. Les afeccions al trànsit més importants es produiran fins a finals de novembre, ja que s’estan duent a terme els treballs de desmunt i la instal·lació de les obres per al drenatge. Per a facilitar la mobilitat s’han establit tres trams horaris al dia en què es permet la circulació. Els vehicles solament poden recórrer el tram a primera hora del matí, al migdia i a última hora de la tarde, respectant així els treballs dels operaris. Per a facilitar la comunicació entre les dos localitats i cap a les hortes de la zona, s’han habilitat dos camins alternatius, un a cada costat del traçat de la carretera.

José Luis Soro ha explicat que en esta obra d’ampliació de la calçada, es millora el traçat i se suavitzen pendents. “En estos moments és una de les obres més importants del departament i suposarà una millora molt important per al trànsit en la zona, especialment per al transport de productes agrícoles i ramaders”. En este condicionament es millora la seguretat de l’eix del Matarranya, una connexió molt important per a la zona i amb un important trànsit de vehicles pesats, sobretot, durant la campanya agrícola de la bresquilla que obri al mercat aragonés la collita de qualitat de Massalió. De fet este era un dels principals inconvenients del traçat anterior “els transportistes de fruita i les empreses ramaderes eren els qui es veien més afectats”, ha explicat Jesús Zenón, alcalde de Maella.

El conseller ha destacat que l’augment d’ampliaria a les corbes i la millora dels pendents són fonamentals per a la millora de la seguretat viària en esta via i per a facilitar l’encreuament de vehicles pesants. Tal com ha assenyalat “es tracta d’una carretera que discorre en paral·lel al riu Matarranya i que està condicionada per una orografia accidentada que ha obligat a realitzar desmunts de fins a 25 metres”.

El condicionament servirà per a millorar un total de 5,6 quilòmetres i per a obtindre una calçada de 8 metres d’amplària que permetran dos carrils de 3 metres i dos vorals d’un metre. Es disposaran un total de 17 obres de drenatge transversal, nova senyalització horitzontal i vertical i la reposició dels serveis existents.

Per a la conca del Matarranya, que està connectada directament amb les poblacions del Baix Aragó-Casp, serà una gran millora de la connexió. El nou traçat es recorrerà molt més ràpid i amb major facilitat. “L’obra és per fi una realitat de la qual estem molt contents i agraïts tant al conseller com al Departament”, va assegurar l’alcalde de Maella.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank