Logotips d'organismes oficials

El camí que recorre la presa del pantano de Pena ja és transitable per peatons i ciclistes

Des del passat cap de setmana la CHE va decidir obrir les portes que portaven anys tancades

Al camí únicament poden accedir peatons i bicicletes. | Foto: J. Blanch

El camí en la coronació de la presa hidràulica de l’embassament de Pena de Beseit ha estat durant anys tancada al públic a través de dos portes. Ara, una dècada després, les dos portes ja estan obertes permetent així l’accés a peatons i bicicletes.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), encarregada de gestionar este espai, va obrir ja una de les portes durant el passat estiu. Concretament la porta del costat oest, la pertanyent a Beseit. No obstant això, la col·locada en el costat est i que connecta amb Vall-de-roures encara no s’havia reobert.

Finalment, el primer cap de setmana d’octubre la CHE va decidir obrir la segona de les portes, permetent d’esta manera creuar de costat a costat de la presa de manera directa. Tal com han explicat des de la pròpia organització a este mitjà, la decisió de l’obertura es deu a les peticions de diferents usuaris perquè hi haguera continuïtat en el recorregut i permetre així el passeig lliure de vianants i bicicletes, és a dir, per a ús recreatiu. Quedant d’esta manera prohibida la circulació de vehicles de motor.

El motiu pel qual fa anys Confederació decidira limitar l’accés es deu principalment a temes de seguretat, prevenció d’incendis i per necessitats del servei, com per exemple obres de manteniment o emmagatzematge de fusta, com havia ocorregut fins ara.

De moment totes dos portes quedaran obertes, encara que des de Confederació Hidrogràfica de l’Ebre asseguren que estes continuaran existint i no es retiraran per precaució en el recorregut.

Respecte a la circulació, l’organització recalca que el camí de la coronació de la presa és una estructura hidràulica i no una carretera. El trajecte fins ara tancat no és una carretera d’accés i no forma part de la xarxa viària, per la qual cosa únicament es reobri als ja nombrats: peatons i bicicletes.

Excepcionalment també podran circular pel camí els equips d’emergències, Protecció Civil o Guàrdia Civil. Els quals, a més, compten amb claus de les dos portes per a poder accedir en cas que estes quedaren tancades per algun motiu.

 

JOSÉ BLANCH
Mitjans