Logotips d'organismes oficials

Valljunquera i Pena-roja posen Europa a Escena en una representació teatral

Els actors de l'obra 'El Show del Nuevo Mundo' són estudiants Erasmus de la Universitat de València

Video Thumbnail
Europa en Escena El show del nuevo mundo PNRJ
El que ens passa com a espècie i com a humanitat vista des d'una perspectiva positiva és el que es va mostrar al públic de Valljunquerà i de Pena-roja de Tastavins el passat cap de setmana. El desembarcament del projecte Europa a Escena va portar fins al Matarranya un espectacle en clau de comèdia q

El que ens passa com a espècie i com a humanitat vista des d’una perspectiva positiva és el que es va mostrar al públic de Valljunquerà i de Pena-roja de Tastavins el passat cap de setmana. El desembarcament del projecte Europa a Escena va portar fins al Matarranya un espectacle en clau de comèdia que pretén donar una visió amb perspectiva de “el que ens ha tocat viure”, va explicar Daniel Torres, autor de l’obra. En la mateixa línia, les obres de teatre interpretades pretenen incloure als municipis petits en una realitat europea i “mostrar als pobles que hi ha una Europa possible, oberta i que poden aprofitar”.

La gira d’aquesta nova obra de teatre, batejada ‘El Show del Nuevo Mundo’ acaba de començar i va arribar al Matarranya en la seva tercera parada a pesar que havia d’haver començat el mes de maig passat. Les dues localitats van acollir l’obra teatral els passats divendres i dissabte amb un bon acolliment entre el públic.

Per a enclavar en els escenaris dels municipis rurals a una Europa actual i real, la companyia va decidir reclutar a estudiants Erasmus que escolliren a Espanya com el lloc en el qual passarien la seva experiència a l’estranger. Concretament la companyia compta amb els estudiants Erasmus de la Universitat de València, el centre universitari que més estudiants estrangers rep d’Espanya. Estos estudiants, encara que de manera independent cursen els seus estudis en qualsevol mena de branca, passen a ser estudiants d’interpretació i actors en el projecte. Enguany i per la situació excepcional, “hem reclutat a estudiants que han passat per València en els últims 10 anys”. Des de Finlàndia o Alemanya i amb professions com la de metge, alguns ex-Erasmus han optat per demanar una excedència per a dedicar-se per un temps a este projecte.

L’espectacle està recolzat per la Unió Europea amb la finalitat d’abastar el màxim possible la comunicació de la unitat europea en les localitats petites, “on la nostra comunicació, d’una altra manera, no arribaria”, va admetre la responsable de comunicació de la Comissió Europea a Espanya. “Són les localitats que més aïllades se senten respecte al projecte europeu i de les activitats culturals”, va explicar. D’aquesta manera, es pretén donar el servei cultural a petits punts rurals.

Amb esta acció, es pretenen esbossar les arrels de cooperació, d’unió i de connexió intercultural de les diferents nacions europees representades en un mateix escenari, així com abordar temes prioritaris per a l’acció de la Comissió Europea com l’escalfament global o la situació actual del medi ambient.

REDACCIÓ
Mitjans