Logotips d'organismes oficials

Eliminat un monument franquista a Beseit a petició del grup Compromís

La retirada s'ha realitzat dos anys després de la sol·licitud i també s'ha demanat la retirada d'un altre símbol franquista a Queretes

Imatge d'arxiu de l'església de Beseit. | Foto: NDM

Beseit ha retirat un monument franquista dedicat als caiguts en la Guerra Civil Espanyola. Un fet que ha tingut lloc el mes de setembre, després que l’Ajuntament de Beseit rebés una sol·licitud de Carles Mulet, senador de Compromís demanant la retirada d’este símbol franquista complint així amb la Llei de la Memòria Històrica.

El partit polític Compromís porta endavant des de l’any 2017 una campanya per a la retirada de símbols franquistes que la Llei de 2007 els declara il·legals en els espais públics encara que no existeixen mesures, terminis ni sancions per als qui no compleixin amb la retirada d’aquests símbols. Segons apuntava el mateix Carles Mulet, senador de Compromís “a Espanya hi ha centenars de carrers o places amb nomenclatures franquistes i també amb símbols, incomplint clarament amb la Llei de Memòria Històrica”.

En el cas de Beseit, Compromís porta exigint des de l’any 2018 la retirada d’aquest símbol franquista que ara s’ha fet efectiva. També s’ha demanat la retirada d’un altre símbol franquista a Queretes, des d’on Compromís ha rebut la resposta que s’està treballant per a retirar-ho.

Segons el senador Carles Mulet, “no és únicament en pobles petits on no es compleix amb la retirada dels símbols ja que també hi ha ciutats grans que els continuen mantenint. Existeixen lleis com l’Aragonesa que estan dau bon resultat si bé fa falta una nova Llei nacional que serveixi per a posar definitivament punt i final a aquest tema”.

REDACCIÓ
Mitjans