Logotips d'organismes oficials

La Fàbrica de Solfa de Beseit, Plat Michelin 2021

La seva cuina de qualitat i proximitat han fet que entre a formar part de la Guia Michelin

Imatges d'arxiu Fàbrica de Solfa, Beseit | Foto: NDM

L’Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa de Beseit ha estat un dels establiments inclosos en la Guía Michelín en la secció de Plat Gastronòmic per la seua cuina tradicional, de qualitat i de proximitat. Javi Moragrega, propietari del restaurant, explicava que, “no ens ho pensàvem perquè ha estat un any molt dur per a tota l’hostaleria i jo anime a la gent que seguisca pensant en els restaurants i hotels de la zona”. Tanmateix afegia “és un reconeixement a un treball continuat i sobretot per l’aposta pels productes de proximitat”.

Situat en una antiga fàbrica de paper ubicada al costat del riu Matarranya, l’Hotel Restaurant La Fàbrica de Solfa ofereix una cuina moderna i atrevida, però sense perdre eixa part tradicional i aposta per rescatar els grans plats oblidats de la cuina tradicional com són les crestes de gall o el rabillo de porc. Des de fa deu anys ofereixen productes de qualitat i, sobretot de quilòmetre 0 des de carn de caça, trufa, vi, bolets fins al Fesol de Beseit, recuperat fa cinc anys i inclòs en el seu menú.

Este reconeixement suposa un motiu més per seguir endavant en un any tan complicat com el que està vivint el sector de l’hostaleria. “Hem estat nou mesos tancats i ha estat un any molt complicat, però dins del roín ens ha anat bé perquè la gent ha canviat i han optat per vindre als pobles d’interior, fet que ens ha beneficiat” explicava, Kike Micolau, xef del restaurant.

De cara a les celebracions de Nadal des de La Fàbrica de Solfa de Beseit tenen previst obrir el pròxim 27 de desembre al 30%, tal com marquen les normatives i amb moltes ganes d’obrir de nou. De moment ja estan pensant els menús per portar que oferiran la nit de cap d’any i de Reis.

REDACCIÓ
Mitjans