Logotips d'organismes oficials

Els pobles del Matarranya reben la visita dels Patges Reals i Papà Noel

En la majoria dels pobles del Matarranya la Bústia Real per a rebre les cartes als Reis Mags d'Orient es troba situat en un lloc específic segons el poble

Papà Noel va estar a la plaça de La Freixneda. | Foto: NDM

El 2020 passarà a la història com un any atípic en la manera de celebrar les tradicions. En aquesta ocasió, les activitats que amb si porta el Nadal també s’han vist afectades, encara que en el Matarranya els pobles han sabut adaptar-se a la situació.

La nit del 24 de desembre alguns pobles del Matarranya van rebre la visita de Papà Noel. En el cas de La Freixneda, Noel, acompanyat per dues elfos, va estar en la Plaça Major, que després de 9 mesos sense actes va ser l’escenari triat.

Vall-de-roures també va organitzar la tradicional desfile de Papà Noel en la nit del 24. La desfilada va realitzar una volta pels carrers del municipi per a poder veure als nens i nenes del poble. En aquest cas les famílies i veïns de Vall-de-roures en lloc d’unir-se al tradicional recorregut van poder apuntar-se a les seves finestres i balcons per a poder veure a Noel.

Els Patges Reals engalanats ara amb màscara també van visitar algunes localitats per a rebre les cartes dels més petits del Matarranya. En el cas de Pena-roja de Tastavins els Patges Reals van acudir a la missa del Dia de Nadal i en la seva sortida van repartir un detall als nens i nenes.

En la majoria dels pobles del Matarranya la Bústia Real per a rebre les cartes als Reis Mags d’Orient es troba situat en un lloc específic segons el poble i estarà disponible durant diversos dies perquè així els nens i nenes puguin acudir sense provocar aglomeracions. Com a alternativa, en aquest 2020 durant la nit del 5 de gener els Reis no es concentraran en un únic espai per a oferir els regals, sinó que visitaran, segons la localitat, porta a porta les cases d’alguns nens i nenes que tan bé s’han portat i aguantat aquest 2020 en el qual no han pogut jugar ni gaudir com de costum.

blankREDACCIÓ
blank Mitjans blank