Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures tindrà banda d’última generació en el polígon

Telefónica invertirà en el desplegament 985.000 euros per a garantir fins a 300 megues en els 37 nous enclavaments industrials

Imatge d'arxiu | Foto: NDM

Setanta-vuit polígons industrials d’Aragó comptaran abans de 2022. Per a aconseguir-ho el Departament de Ciència, Universitat i Societat de Coneixement acaba de resoldre les subvencions per a estendre el servei de telecomunicacions d’última generació a 37 nous enclavaments industrials, que mancaven d’ell fins ara per no suposar un negoci rendible per als operadors i no haver estat beneficiaris del Pla d’Extensió de Banda Ampla del Ministeri.

D’aquesta manera, gràcies al pla impulsat pel Govern d’Aragó, la banda ampla arribarà a un total de 18 polígons industrials a la província de Saragossa, a 6 en la d’Osca i 13 en la de Terol, entre ells, a la comarca del Matarraña, concretament al polígon Torre Sancho de Vall-de-roures.

Els treballs es duran a terme al llarg d’aquest 2021 a través de l’empresa Telefònica qui a més d’encarregar-se del desplegament de la banda ampla s’ocuparà del manteniment del servei durant almenys set anys. Per a això es destinarà un total de 985.000 euros dels quals 787.000 seran aportats per l’Executiu autonòmic per a garantir fins a 300 megues.

Amb aquesta actuació, s’aconsegueix el 50% dels polígons que va identificar el Govern d’Aragó com a susceptibles de desplegament de banda ampla. Tots aquests polígons que actualment disposen de menys d’un mega de mala qualitat, podran contractar fins a 300 megues, suficients per a qualsevol negoci. Fet que permetrà alhora atreure noves empreses al territori.

A més la DGA prepara una nova convocatòria per a realitzar actuacions directes de desplegament en més instal·lacions empresarials de titularitat pública, per al que treballa conjuntament amb el Ministeri per a arribar al total dels centres.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank