Logotips d'organismes oficials

Endesa X instal·la carregadors de vehicles elèctrics a Vall-de-roures

Els Pobles Més Bonics d'Espanya sol·liciten ajudes per revitalitzar el món rural

blank
La instal·lació serà possible gràcies al conveni entre l'Associació dels Pobles Més Bonics d'Espanya amb Endesa X. | Foto: NDM

L’Associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya ha signat un conveni amb Endesa X per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, de manera que els veïns i turistes de Vall-de-roures tindran la possibilitat de recarregar la bateria dels seus vehicles mentre visiten el municipi inclòs en la xarxa de localitats singulars per la seua bellesa.

Amb aquest primer acord a Vall-de-roures es podran carregar almenys dos vehicles amb una tecnologia semirápida (22KW) o superior, fet que permetrà als usuaris tinguen la bateria carregada en menys de 90 minuts.

Aquests punts de càrrega no sols cobriran les necessitats de recàrrega, perquè deixe de ser una barrera d’entrada sinó que a més, permetran reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, mantenir la qualitat de l’aire i al mateix temps promoure l’economia local i la cura del medi ambient. Segons Francisco Mestre, president Associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya, “és un valor afegit per al turisme i un pas important cap a la mobilitat sostenible en el món rural”. Josep Trabado, Director General d’Endesa X, per la seua part, explicava que amb aquest acord es contribuirà al fet que el futur dels pobles que formen part de la xarxa siga més sostenible.

Per a localitzar i usar els punts de càrrega, els usuaris tan sols han de descarregar-se l’app “JuicePass”, disponible en iOs i Android, donar-se d’alta des del seu compte de Facebook o Google o bé facilitant un correu electrònic. Una vegada registrats podran consultar des del mòbil els punts disponibles, pagar i fins i tot reservar amb 15 minuts d’antelació.

Paral·lelament el president de l’associació, Franisco Mestre, es va reunir amb el secretari General per al Repte Demogràfic, Francesc Boya, per a prendre decisions encaminades a la necessària revitalització del món rural. En aquesta primera presa de contacte la xarxa va demanar poder accedir als fons de recuperació europeus i participar en els fòrums perquè els ajuntaments associats puguen conéixer aquestes ajudes i optar a elles.

D’altra banda, l’associació va demanar una fiscalitat diferenciada, sobretot, per als municipis petits d’interior, un impuls a l’economia circular, serveis en igualtat de condicions i ajudes per a millorar les telecomunicacions i per a afrontar la garrotada en el sector turístic que molts d’aquests pobles han sofert a causa de la pandèmia la covid-19.

Amb tot, el secretari Boya, va acordar recolzar al màxim l’activitat de l’associació, la qual reconeix com a introductors vàlids per a promoure i protegir el patrimoni rural de l’Espanya Buidada.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank