Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures inicia les obres de reconstrucció del pavelló

Les dos pistes de pàdel reobriran sense coberta

Video Thumbnail
Obres Pavelló Valde
La borrasca Glòria del 2020 va esfondrar el pavelló poliesportiu de Vall-de-roures. Ara un any més tard comencen els treballs de reconstrucció de l'edifici. Amb retard pel pas del temporal Filomena, el consistori va iniciar fa dos setmanes les obres de reconstrucció d'estes instal·lacions tan necess

La borrasca Glòria del 2020 va esfondrar el pavelló poliesportiu de Vall-de-roures. Ara un any més tard comencen els treballs de reconstrucció de l’edifici. Amb retard pel pas del temporal Filomena, el consistori va iniciar fa dos setmanes les obres de reconstrucció d’estes instal·lacions tan necessàries pel municipi, ja que és l’únic edifici d’estes característiques amb què compta la localitat i també era usat per fer les classes d’educació física els alumnes de l’institut i per a fer extraescolars.

Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, explicava que “el projecte consisteix en recuperar l’estat original del pavelló, però si que és cert que com té més de 30 anys ha sigut impossible aconseguir el mateix material d’obra vista que hi havia a l’exterior; però crec que quedarà una imatge millor de la que tenia“.

A l’espera de les ajudes

Les obres està previst que duren uns 4 mesos i tindran un cost de 500.000 euros, tot i que des del Consistori temen que s’encarisca pels desperfectes que s’hagen anat sumant durant estos mesos que ha quedat l’estructura a la intempèrie. “És una infraestructura molt necessària pel nostre municipi i no ens podíem esperar més” declarava Boné, “en alliberar-se els romanents de l’any 2020 els hem utilitzat per poder licitar i posar en marxa l’obra”.

Des de l’Ajuntament han sol·licitat les ajudes de la convocatòria que va traure el Govern d’Espanya i que es tancaven a finals del mes de gener. “Ara esperarem a veure si atenen la nostra petició i també saber la quantitat, perquè s’està parlant de fins a un 50%, i no sabem si realment serà este import o serà inferior”, explicava l’alcalde.

Pistes de pàdel i la passarel·la

En funció de l’import que acaben rebent, podran escometre altres actuacions, com per exemple les cobertes de les dos pistes de pàdel que també van quedar afectades pel temporal. Està previst que les pistes s’arreglen i es reobrin, però quedaran per ara al descobert.

També tenen previst reconstruir la passarel·la, que es va emportar la riada posterior al temporal Glòria, i que travessava el riu Matarranya comunicant la part vella amb la nova de la població. Esta actuació té un cost 72.000 euros, segons Boné “està ja pressupostada per a este any, però com és una actuació al riu estem pendents de les autoritzacions de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre“.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans