Logotips d'organismes oficials
blank

Les alumnes-treballadores del taller ‘Aproximat-Matarranya’reben els seus diplomes

El taller ha requerit moltes adaptacions per a poder completar-se degut a la COVID-19

blank
Les 7 alumnes-treballadores del taller d'ocupació durant la clausura del curs. | Foto: NDM

7 alumnes-treballadores del taller d’ocupació ‘Aproximat-Matarranya’ han rebut els seus diplomes d’acreditació professional durant la jornada del dimecres 10 de febrer. Així, aquesta cerimònia que ha comptat amb la presència del president de la Comarca del Matarranya, Rafa Martí; posa punt final a aquest taller que va començar vora fa un any. Tot i que el desenvolupament normal del curs s’ha vist influenciat per la pandèmia de la COVID-19, les integrants del taller han pogut obtenir els diplomes en atenció sociosanitària a persones en el domicili nivell 2 i el de treball domèstic nivell 1.

El taller d’ocupació, organitzat per la Comarca i financiat per l’INAEM, va començar al mes de febrer de l’any 2020 i de seguida es va veure aturat a causa de la pandèmia de la COVID-19. Aquest fet va obligar a adaptar els temaris i la forma de treballar a la nova situació. L’activitat presencial es va poder reprendre al mes de juny i des d’aleshores ha pogut seguir avançant a bon ritme. Les restriccions de la pandèmia han impedit que les alumnes-treballadores portaren a terme la part pràctica del taller en el servei d’ajuda a domicili de la comarca del Matarranya, que era el que estava previst. Així, es va haver de executar la tasca de netejar aules dependents de la comarca per a treballar de manera pràctica els conceptes teòrics adquirits prèviament.

Ha sigut un curs que ha requerit moltes adaptacions per a poder completar-se, però que ara per ara aporta 7 noves persones formades i amb experiència per a treballar en atendre a les persones, un sector que cada cop cobra més rellevància a causa de la situació demogràfica cap a la qual camina la societat. La població és cada cop més envellida i les zones rurals i despoblades encara veuen més accentuat aquest fenomen. Tenint aquestes circumstàncies en compte és fàcil veure com cada cop són més necessaris aquesta mena de professionals.

blank

REDACCIÓ
blank Mitjans blank