Logotips d'organismes oficials
blank

Vall-de-roures obrirà un ‘Punt net’ el mes que ve

Ha estat una de les actuacions fetes pel Taller d'Ocupació Valdenatura que acaba de finalitzar

Video Thumbnail
Fi taller empleo Valde punt net
Els 8 alumnes-treballadores del taller d'ocupació ValdeNatura han acabat la seua formació. Durant un any, s'han format en tres branques: treballs forestals, jardineria i construcció. Tot i les dificultats que ha portat la pandèmia han aconseguit finalitzar el curs en èxit i han executat diferents ac

Els 8 alumnes-treballadores del taller d’ocupació ValdeNatura han acabat la seua formació. Durant un any, s’han format en tres branques: treballs forestals, jardineria i construcció. Tot i les dificultats que ha portat la pandèmia han aconseguit finalitzar el curs en èxit i han executat diferents actuacions a la capital del Matarranya.

El passat 13 de febrer va tenir lloc l’acte de clausura del Taller d’Ocupació. Va ser una cerimònia molt senzilla, on només van assistir els alumnes treballadors, una representació dels docents i l’alcalde de la localitat. Es va fer una presentació on, tal com explicava la seua directora i docent Ester Lorente, “es va valorar sobretot l’esforç de tots els participants, no només per fer el taller, sinó per adaptar-se a les condicions sanitàries que ens han anat marcant l’evolució del taller“. L’acte va acabar amb l’entrega dels diplomes.

El curs va iniciar amb 9 alumnes, però només 8 han finalitzat el curs. D’estos, 7 han obtingut els dos certificats de professionalitat de nivell 1 complet, de jardineria i treballs forestals, i un ha aconseguit els certificats parcials. L’especialitat d’obra, no comportava amb cap certificat, però si que se’ls ha donat una formació bàsica per a poder treballar com a auxiliars de peó d’obra.

L’alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné, destacava la importancia d’estos tallers perquè “a part de que servixen perquè els alumnes aconseguisquen unes qualificacions per a que després puguen trobar treball, serveixen perquè en el mateix municipi es puguen millorar servicis o crear noves infraestructures. Estem contents perquè tot i les circumstàncies i el complicat de l’execució del taller s’han pogut fer diferents actuacions.”

Nou Punt net
Una de les actuacions més importants que han fet ha estat la construcció d’un Punt net, unes instal·lacions importants pel municipi, ja que fins ara no comptaven amb un servei d’este tipus. Els alumnes no van poder acabar l’obra per circumstàncies climatològiques i restriccions sanitàries, però la brigada municipal està ara acabant els treballs. “A partir del mes que ve el posarem en marxa, és un servei nou que utilitzaran molts dels nostres veïns i estem molt contents que s’haja pogut fer a través del taller d’ocupació”, declarava Boné.

La nova instal·lació per gestionar els residus està ubicada al Polígon, allí els veïns i veïnes de Vall-de-roures podran portar electrodomèstics, joguines o altres objectes voluminosos de forma ordenada per traslladar-los posteriorment al ‘Punt Net’ d’Alcanyís.

blank

L’altra actuació destacada del Taller ha estat, a part del desbrossament i neteja de senders i conduccions d’aigua, el nou espai verd situat al carrer Lope de Vega. El nou vial de Vall-de-roures, paral·lel al riu Matarranya i obert fa poc de temps, que permet connectar el centre del municipi amb l’Institut i la zona esportiva. Allí si han instal·lat bancs, una pèrgola i s’ha arranjat com a un menut jardí.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank