Logotips d'organismes oficials
blank

Vall-de-roures i La Freixneda han instal·lat purificadors d’aire amb filtres HEPA a les seues aules

A La Freixneda, a més de l'escola infantil, també s'han col·locat purificadors d'aire en el col·legi públic

En el cas de Vall-de-roures s'han col·locat 21 filtros entre la guarderia, les classes de 0 a 6 anys i el menjador escolar. | Foto: NDM

Vall-de-roures i La Freixneda han instal·lat purificadors d’aire amb filtres HEPA a les seues aules d’educació.

En el cas de Vall-de-roures s’han col·locat 21 aparells entre la guarderia, les classes de 0 a 6 anys i el menjador escolar, ja que els menors de 6 anys no tenen obligat l’ús de la mascarilla. Segons ha explicat l’alcalde, Carlos Boné, els equips s’han instal·lat amb l’objectiu de reduir el risc de contagi entre els més menuts del municipi. Així i tot Boné, ha explicat que “esta actuació no sols permetrà estar més protegits d’este virus sinó també d’uns altres que es transmeten principalment per l’aire com puga ser una al·lèrgia o una grip”.

D’esta manera, tenint en compte el nombre d’alumnes i les dimensions de les aules, els purificadors s’han col·locat de manera que puguen completar els 9 cicles de ventilació natural aconsellats. En este sentit, s’han col·locat dos aparells per aula i cinc en el menjador escolar, atés que este té uns 150 m² i alberga més de cinquanta alumnes.

La compra i instal·lació dels 21 purificadors ha suposat una inversió de 12.000 euros per a Vall-de-roures, que segons Boné, s’ha finançat amb fons propis de l’Ajuntament.

L’alcalde de Vall-de-roures i portaveu del PP en el Consell Comarcal va lamentar que en l’últim ple de Comarca cap partit donara suport a l’esmena presentada pel Partit Popular en el Pressupost General on es demanava una inversió de 45.000 euros per a la compra de purificadors en totes les aules de col·legis d’educació infantil, primària i escoles infantils. “Entenc que l’equip de govern pense que en ventilar les aules hi ha suficient, però nosaltres el que pensem és que una cosa no substitueix a l’altra sinó que la complementa”.

Finalment, va insistir en la importància d’estos aparells, sobretot durant l’hivern, ja que la ventilació natural implica obrir les finestres, “nosaltres pensem que és positiu i beneficiós per a la salut dels nostres xicotets i per tant hem fet el que havíem de fer”.

En el cas de La Freixneda, a més de l’escola infantil, també s’han col·locat purificadors d’aire en el col·legi públic.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank