Logotips d'organismes oficials

Les noves tecnologies ajuden a conscienciar sobre la violència de gènere

Vall-de-roures va acollir uns tallers on a través de la realitat 3D es podia viure en primera persona situacions d'assetjament

Video Thumbnail
Taller desigualtat 8M Valde
Una de les propostes més innovadores que s'han pogut veure al Matarranya en motiu del Dia de la Dona han estat els tallers que es van organitzar la tarda del diumenge a Vall-de-roures.  A través de les noves tecnologies es tractava la violència de gènere i la desigualtat. L'exposició Realitat Virtua

Una de les propostes més innovadores que s’han pogut veure al Matarranya en motiu del Dia de la Dona han estat els tallers que es van organitzar la tarda del diumenge a Vall-de-roures.  A través de les noves tecnologies es tractava la violència de gènere i la desigualtat.

L’exposició Realitat Virtual “La Desigualtat és real” va permetre a una trentena de participants experimentar a través de la tecnologia 3D angoixants situacions de violència de gènere. Per exemple, es recreava una persecució en un pàrquing o l’assetjament a una noia per part d’un grup de joves. “L’objectiu de viure aquestes experiències en 3D és que les persones empatitzin amb les víctimes i es conscienciïn, per evitar que segueixin passant aquestes situacions “explicava Alexander Cabezas, tècnic de l’Oceà Atlàntic, l’empresa que va organitzar els tallers.

A més de la Realitat Virutal, Océano Atlántico proposava altres activitats com jocs de preguntes i respostes amb realitat augmentada sobre referents femenins en diferents disciplines i sobre l’evolució de la situació de la dona al món al llarg de la història. També hi havia espais on s’ajudava a detectar micromasclismes presents en la societat i d’altres on es posava sobre la taula els tractaments desiguals entre homes i dones en la publicitat i els mitjans de comunicació.

L’activitat va estar organitzada per l’Ajuntament de Valderrobres amb el finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

REDACCIÓ
Mitjans