Logotips d'organismes oficials

Càmeres de seguretat i wifi gratuït en diferents punts de Pena-roja

En total s'han instal·lat 13 punts de wifi gratuït als carrers i tres càmeres de videovigilància

Video Thumbnail
Wifi fibra punt cotxes electrics pnrj
Durant la primera setmana de març l'empresa aragonesa Embou ha començat els treballs d'instal·lació del sistema necessari per a poder dotar a Pena-roja de Tastavins de connexió wifi gratuïta en els espais públics de major afluència de la localitat. Els treballs s'han dut a terme a través de la subve

Durant la primera setmana de març l’empresa aragonesa Embou ha començat els treballs d’instal·lació del sistema necessari per a poder dotar a Pena-roja de Tastavins de connexió wifi gratuïta en els espais públics de major afluència de la localitat. Els treballs s’han dut a terme a través de la subvenció WIFI4U de la Unió Europea, unes ajudes de 15.000 € destinades a oferir connectivitat gratuïta en els municipis.

Iñaqui Urquizu, tècnic d’Embou, explicava que en el cas de Pena-roja de Tastavins, en total s’hi han instal·lat 13 punts wifi en les zones de major afluència “amb aquesta instal·lació el que intentem és que no hi hagi aquesta bretxa digital i poder oferir una velocitat de connexió bastant alta”, afegia Urquizu. Entre els espais triats per l’Ajuntament estan diferents zones de recreo com per exemple el Museu de la Vivienda, La Fonteta, la piscina municipal, la plaça de l’ajuntament o les escoles públiques.

D’aquesta manera Pena-roja se suma a Fondespatla, Ràfels, La Vall i Valljunquera que des de fa uns mesos ja disposen d’aquest servei.

Càmeres de seguretat

Paral·lelament l’Ajuntament de Pena-roja ha instal·lat càmeres de videovigilància en diversos espais. Concretament s’han col·locat en tres llocs diferents, el punt d’emergència d’escombraries, la zona dels dipòsits d’aigua i el Museu de la Vivienda. Tal com explicava l’alcalde de Pena-roja, Ricardo Blanch, fent referència a l’àrea d’emergència de les escombraries, “la gent tira allí les coses de qualsevol forma, volem que siguen més conscients amb el reciclatge”. Respecte al Museu de la Vivienda, un espai turístic a l’aire lliure, declarava que allí “s’han produït diverses destrosses i l’objectiu és dissuadir a la gent perquè es comporte, ja que el poble és de tots i totes”. Finalment, l’edil explicava que en els dipòsits d’aigua el sistema hidràulic és obsolet, i actualment unes dues vegades per dia havien d’anar a comprovar els nivells. En aquest sentit, han col·locat dos càmeres, una en cada dipòsit, per a tenir un control més còmode sense necessitat d’acudir al dipòsit.

En aquest cas, l’Ajuntament ha costejat les despeses de la instal·lació i dispositius amb fons propis.

REDACCIÓ
Mitjans