Logotips d'organismes oficials

La tenda i bar de Fórnols ja són un Multiservei Rural

En el cas de Fórnols la botiga i el bar-restaurant estàn gestionats per la mateixa família

Video Thumbnail
Multiservei Fornols
Fórnols forma part de la Xarxa de Multiserveis Rurals de la Província de Terol, a través de la qual l'Ajuntament va rebre una subvenció d'uns 10.000 euros per part de la Diputació Provincial de Terol, Cambra de Comerç i Govern d'Aragó per rehabilitar i acondicionar els espais. Actualment aquest mult

Fórnols forma part de la Xarxa de Multiserveis Rurals de la Província de Terol, a través de la qual l’Ajuntament va rebre una subvenció d’uns 10.000 euros per part de la Diputació Provincial de Terol, Cambra de Comerç i Govern d’Aragó per rehabilitar i acondicionar els espais.

Actualment aquest multiservei alberga els serveis bàsics del municipi com la botiga i el bar-restaurant ‘Casa Nostra’. Normalment aquests multiserveis es troben en un mateix espai, però en el cas de Fórnols la botiga i el bar-restaurant són limítrofs i tots dos són gestionats per la mateixa família.

Malgrat no portar molt de temps dins de la Xarxa, Paco Soriano, encarregat de la botiga, explicava que gràcies al fet que a Fórnols no s’ha registrat cap contagi des de l’inici de la pandèmia, han pogut oferir en tot moment el seu servei a la gent del poble i per tant s’ha rebut molt bé “es veu a la gent col·labora i agraeix el poc que podem donar“.

El 2020 les ajudes per als multiservicios rurals van augmentar en un 120% respecte a l’pressupost de 2019, en total es va posar a disposició dels consistoris 110.000 euros en subvencions. Per a la Diputació de Terol la fórmula dels multiserveis rurals, de la mà amb Cambra de Comerç i Govern d’Aragó, s’ha revelat com un model d’exit per oferir serveis bàsics als petits municipis, una forma de lluitar contra la despoblació.

REDACCIÓ
Mitjans