Logotips d'organismes oficials

‘Celtis Australis 2018’ de Crial rep el premi al millor vi ‘Baix Aragó’

Queretes organitza un concurs en el qual van participar un total de 49 caldos de la IGP del Baix Aragó

Video Thumbnail
'Celtis Australis 2018' de Crial rep el premi a millor vi 'Baix Aragó'
El passat 23 d'abril del 2021, dia de Sant Jordi, el Recinte Firal de Queretes va albergar l'acte de lliurament dels premis al millor vi de la IGP Baix Aragó, una iniciativa duta a terme per la pròpia indicació geogràfica, i que ha servit per a reconéixer la labor dels cellers i entitats del sector

El passat 23 d’abril del 2021, dia de Sant Jordi, el Recinte Firal de Queretes va albergar l’acte de lliurament dels premis al millor vi de la IGP Baix Aragó, una iniciativa duta a terme per la pròpia indicació geogràfica, i que ha servit per a reconéixer la labor dels cellers i entitats del sector vinícoles en un any tan complex. Un concurs que ha comptat amb un total de cinc categories diferents i que va reunir un total de 49 vins procedents del Baix Aragó. Els premis van quedar molt repartits, si bé van tindre un especial protagonisme el celler cooperatiu Nuestra Señora del Olivar de Lécera, que va obtindre un total de quatre distincions, i Bodegas Crial de Lledó, amb cinc guardons. Així mateix, el vi Celtis Australis 2018 de Cellers Crial de Lledó, un vi blanc criança fet 100% amb la varietat de raïm garnacha, va ser considerat com el millor vi de la IGP Baix Aragó.

Joan Maria Riera va ser la persona encarregada de coordinar aquest concurs de vins, i va explicar que “per a aquest certamen hem comptat amb quatre enòlegs d’un gran prestigi que han valorat els diferents vins que s’han presentat en aquest concurs de la IGP Vins del Baix Aragó mitjançant un tast a cegues”. Per motius de pandèmia, ni la Fira del Vi de Queretes ni els premis als millors vins que visiten la fira s’han pogut celebrar ni en el present any ni en el 2020. D’aquí ve que la IGP Baix Aragó, en col·laboració amb l’ajuntament de Queretes, haja impulsat aquest nou concurs, que d’una banda vol premiar als millors vins que es fan en el territori, i per un altre reconéixer a un sector que està patint les conseqüències de la pandèmia.

El concurs va comptar amb cinc categories diferents (vi blanc, rosat i negre joves, així com blanc i negre criança), i el vi que va obtindre la millor puntuació de tots ells va ser considerat a més el millor vi de la IGP Baix Aragó. Entre el jurat professional que s’ha encarregat de valorar aquests 49 vins que han anat a concurs, trobem l’enòleg francés Claude Serra, especialista en varietat garnacha, i també a Ana Lample, enòloga de Saragossa que impulsa diferents projectes a Calataiud i Châteauneuf-du-Pape. Dins del jurat estaven també Helena Pérez, enòloga amb molta experiència en diferents projectes que s’han impulsat al Priorat i al Penedès, i que ha sigut durant els últims 15 anys directora tècnica de l’empresa Emilio Miró Salvat, a més de Pere Figuero, que és comercial nacional i d’exportació d’una empresa de vins.

La IGP Baix Aragó està situada entre les províncies de Terol i Saragossa, a les comarques del Baix Aragó-Casp, la Ribera Baixa de l’Ebre, Camp de Belchite, Sota Martín i Matarranya, comprenent 82 municipis. Representa una de les zones vitivinícoles més grans d’Aragó, i posseeix un dels patrimonis històrics, culturals, paisatgístics i gastronòmics més interessants.

REDACCIÓ
Mitjans