Logotips d'organismes oficials

La línia del FITE destinarà més de 800.000 euros entre els municipis del Matarranya

S'han aprovat un total de set projectes al territori a Fontdespatla, Vall-de-roures, Massalió, Beseit, Valljunquera, La Portellada i Pena-roja

Vall-de-roures té intenció de crear una piscina climatitzada. | Foto: RLG

Els pobles del Matarranya obtindran més de 800.000 euros a través del FITE (Fons d’Inversions de Teruel) i repartits en set projectes diferents. Així es desprèn de la resolució que va publicar el Govern d’Aragó a meitats d’abril, beneficiant un total de set municipis del nostre territori. Entre les propostes que obtenen esta línia d’ajuda tenim la instal·lació de passarel·les al Parrissal de Beseit, la creació d’una nau industrial a Valljunquera, la posada en marxa dapartaments per a gent gran a La Portellada, la creació d’una escola infantil a Pena-roja, així com diferents millores en les piscines de Vall-de-roures, Massalió i Fontdespatla. En total, 812.000 € per als municipis del Matarranya.

Algunes d’estes actuacions començaran en qüestió de setmanes, com ara el projecte de Fontdespatla. L’alcaldessa del municipi, Carmen Agud, va concretar que “la intenció és iniciar les obres de manera immediata. Fontdespatla tindrà diners per a actuar a les piscines i al càmping, i també per a crear un punt de rentat de cotxes i d’autocaravanes”. La inversió se centrarà en estes tres línies. La més urgent de totes, millorar les piscines. En este sentit, Agud va apuntar que “la intenció és començar immediatament, perquè si no actuem enguany, podria resultar complicat posar en marxa les piscines este estiu”. Este projecte actuarà als accessos i al paviment de la platja, i incorpore diferents accions per a salvar barreres arquitectòniques.

Per un costat, se farà una rampa d’accés als lavabos per a minusvàlids, i per un altre se crearà una plataforma hidràulica d’accés a la piscina. En este sentit, Carmen Agud va explicar que “a través d’esta plataforma hidràulica d’accés a l’aigua, aquelles persones i usuaris en minusvalia o persones grans que tenen problemes per a baixar les escales, podran entrar a la piscina”. La inversió procedent del FITE també actuarà a la pista roja de les piscines i a la millora dels lavabos. Paral·lelament, Fontdespatla també crearà un espai per a rentar els cotxes i les autocaravanes. De fet, el turisme de caravanes i d’autocaravanes està tenint un gran impacte al territori, sobretot durant esta situació d’emergència sanitària.

Vall-de-roures i Massalió
Des de la capital del Matarranya també s’actuarà a les piscines. Però el projecte va en una direcció ben diferent. I és que Vall-de-roures té intenció de crear una piscina climatitzada. En este sentit, Carlos Boné, alcalde del municipi, va recordar que “al poble tenim tres piscines. I una d’elles, la mitjana, hem decidit convertir-la en piscina climatitzada. Així li donarem ús tot l’any i podrem fer alguna activitat més de les que solem proposar”. El consistori obtindrà 120.000 euros del FITE dels més de 600.000 que supose l’actuació. I és que la proposta passe per fer la piscina una mica més gran, cobrir-la, fer uns vestidors nous i instal·lar un sistema de climatització d’aigua que utilitzo plaques solars i aerotèrmia.

Tot i la important inversió que supose climatitzar esta piscina, Boné va destacar que “entre esta aportació del FITE, el Pla d’Obres de la Diputació i els romanents que té l’ajuntament, pensem que serà suficient”. La intenció del consistori és licitar l’obra a l’estiu i que les obres puguen començar al mes de setembre. D’esta forma, l’empresa encarregada de fer l’actuació tindria pràcticament nou mesos per davant. Un tercer municipi que actuarà en les seues piscines serà Massalió, que té intenció d’ampliar l’actual espai i apostar per un projecte hostaler.

Video Thumbnail

Vall de roures te previst la construcció d’una piscina climatitzada

Els pobles del Matarranya obtindran més de 800.000 euros a través del FITE (Fons d'Inversions de Teruel) i repartits en set projectes diferents. Així es desprèn de la resolució que va publicar el Govern d'Aragó a meitats d'abril, beneficiant un total de set municipis del nostre territori. Entre les

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans