Logotips d'organismes oficials
blank

Les Festes Patronals d’agost hauran d’esperar

Govern d'Aragó i les entitats municipals acorden suspendre els actes festius dels mesos de juliol i agost.

De moment no s'han pronunciat sobre les festes de setembre, que podrien patir la mateixa sort. | Foto: NDM

Ni volta de penyes, ni chupinazo, ni balls a la plaça. Les Festes Patronals del mes d’agost hauran d’esperar. Així ho han confirmat des del Govern d’Aragó, que es van reunir ahir dijous amb representants de les diputacions, els ajuntaments de les tres capitals de província i la Federació Aragonesa de Municipis (FAMCP), anunciant que “es donen per suspeses les festes majors a tot l’Aragó”, mínim, fins al pròxim 31 d’agost. La reunió, presidida per la consellera de Presidència, Mayte Pérez, i la consellera de Sanitat, Sira Repollés, se va centrar en avaluar la situació de la pandèmia i mirar de consensuar amb ajuntaments, comarques i diputacions una posició comuna de cara a la celebració de les festes patronals, l’obertura de piscines i la celebració de colònies d’estiu.

En eixir de la reunió, Mayte Pérez va indicar que s’havia pres una “decisió important” entre totes les administracions, com és la suspensió de les Festes Patronals fins a l’últim dia d’agost. En el cas del Matarranya, això supose la suspensió de bona part de les Festes Majors a excepció de Lledó, Pena-roja, Valljunquera i La Portellada, que les tenen marcades al setembre, i Queretes, que les té a l’octubre. L’any passat se va seguir un procediment similar. Primer es van donar per suspeses les festes de l’agost. Unes setmanes més tard, les restriccions festives es van ampliar a tot l’any. Pel que fa a la decisió de suspendre les festes majors, la consellera de Presidència va destacar que a través d’esta iniciativa “donem seguretat als alcaldes, que demanen suspendre tots aquells actes que no permeten controlar els aforos”.

Al mateix temps, el Govern d’Aragó ha acordat ajudar els ajuntaments de cara a l’obertura i la regulació de les piscines i de campaments d’estiu. “Anem a regular de forma molt pareguda a l’any passat l’ús de les piscines, mentre que en el cas de les colònies i campaments tenim una normativa que s’ha de revisar, que va ser consensuada amb l’Institut Aragonès de la Joventut i que respon a la realitat actual”. Mayte Pérez va agrair una vegada més “la disposició dels ajuntaments a l’hora de posar el seu granet d’arena per acabar amb la pandèmia”. La consellera de Presidència del Govern d’Aragó es va mostrar optimista de cara al retorn a la normalitat, sobretot “vist el ritme de vacunació que portem a la nostra autonomia i que som una de les comunitats que més ràpid estem vacunant”.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank