Logotips d'organismes oficials

Marta Navarro, primera alcaldessa de la Vall en tota la democràcia

La casa de la vila va albergar ahir a la tarde sessió extraordinària, refrendant el pacte de govern entre PAR i PSOE. Raúl Bordás, del PAR i alcalde de la Vall fins al dia d'ahir, reconeix que han «segut probablement els dos anys més complicats per a un ajuntament»

Raúl Bordás cedix la vara de comandament a Marta Navarro. | Foto: R. Lombarte

La socialista Marta Navarro s’ha convertit en la primera alcaldessa de la Vall del Tormo. La casa de la vila va albergar ahir per la tarde una sessió extraordinària en un únic punt, i que va suposar la renúncia a l’alcaldia de Raúl Bordás, refrendant, d’esta manera, el pacte de govern al qual havien arribat PAR i PSOE a l’inici de la legislatura, partint-se l’alcaldia dos anys i dos anys. Fisioterapeuta i nutricionista de professió, Marta Navarro s’ha convertit en la primera alcaldessa de la Vall en tota la democràcia, i en la seua primera intervenció va destacar que «seguirem en la línia que teníem marcada, apostant per assentar gent al municipi i que els veïns tinguen una bona qualitat de vida».

Marta Navarro va reconèixer que «em fa moltíssima il·lusió assumir este càrrec. Les meues arrels provenen de la Vall i estic molt orgullosa de viure aquí. Me considero molt valleja i és un honor ser la primera alcaldessa del poble». Navarro va afegir que «suposo que ha segut una legislatura molt complicada per a tots. Teníem molts projectes i moltes idees que no s’han pogut executar. Molts serveis que no s’han pogut donar. I al final, la nostra finalitat com ajuntament és ajudar als nostres veïns, donar serveis i assentar població. I tot això no ha resultat fàcil». Per això, de cara als dos anys que queden de legislatura, «hem de treballar per a remuntar esta situació i fer possible tot allò que teníem pensat».

Per la seua part, Raúl Bordás, que és l’alcalde eixint, va reconèixer que «este canvi el teníem pactat. Avui és dia 15. En dos anys vaig entrar d’alcalde, i ara li ha tocat a Marta». Bordás va destacar que han segut dos anys prou difícils. «Penso que han segut els dos anys més complicats des de que estem en democràcia. El primer estiu va ser normal. Però sol començar 2020 vam tindre el temporal Glòria que ens va posar a prova. I a continuació hem tingut el coronavirus, que ha segut un caos per a tots». Bordás espere que la situació canvio, i que de cara als dos anys que queden de legislatura les coses puguen recuperar el seu camí. «No hem pogut fer tot el que voldríem, però esperem que estos dos anys siguen més favorables per a tots».

Set alcaldesses del Matarranya
Marta Navarro és la primera alcaldessa que té la Vall, i per primera vegada la nostra comarca ha sumat un total de set alcaldesses en una mateixa legislatura. Carmen Agud, de Fontdespatla, és l’alcaldessa que porte més anys en el càrrec. Després trobem a Susana Traver, de Valljunquera, que està en l’equador de la seua segona legislatura. L’any 2019 es van estrenar en el càrrec d’alcaldessa Carlota Núñez, de Calaceit, Teresa Crivillé, de Lledó i Gloria Serrat, de La Portellada. A Mont-roig, i des de fa aproximadament 10 mesos, l’alcaldessa es Gloria Blanch. I ara, trobem també a Marta Navarro.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans