Logotips d'organismes oficials

El PSOE de Vall-de-roures demanarà posar al pavelló el nom de Ramón Segura Ferrer

Ha registrat una moció que defensarà en la pròxima sessió plenària. Ramón Segura Ferrer, assassinat durant el cop d'estat de 1936, va ser l'alcalde del seu poble natal i president de la Diputació de Terol

El grup socialista va presentar el passat divendres una moció. | Foto: NDM

El grup socialista de l’ajuntament de Vall-de-roures va presentar el passat divendres una moció per a impulsar un homenatge a la figura de Ramón Segura Ferrer, que va ser alcalde del municipi l’any 1932 i president de la Diputació Provincial de Terol durant dos legislatures. Segura va ser assassinat l’any 1936 durant l’aixecament militar que va portar a la Guerra Civil. Des del grup socialista municipal consideren «vital» el record d’una persona que «va treballar pel seu municipi des de diferents administracions» i que va ser assassinada per motius polítics.

Ramon Segura Ferrer va ser un home molt compromès amb la seua terra i el seu poble natal. Ben prompte va haver de marxar amb la seua família a Estats Units en busca de prosperitat. A Amèrica, Segura Ferrer va treballar de diferents oficis abans de tornar a Espanya. De tornada a Vall-de-roures, l’any 1926, es va implicar en la política local i va aconseguir ser elegit regidor a les eleccions d’abril de 1931. Uns mesos més tard, Ramón Segura es va convertir en alcalde i també va ser elegit diputat provincial. És precisament a la Diputació Provincial de Terol on va tindre una trajectòria política més consolidada, on va arribar a ser president en diferents períodes de la II República Espanyola, entre 1932 i 1934 i 1936, l’any en què va ser assassinat.

Des del grup municipal socialista de Vall-de-roures lamenten que ningú s’hagi acordat de Ramón Segura Ferrer en tots estos anys i consideren que «és el moment de fer-li l’homenatge que es mereix al seu poble natal». Fa unes setmanes, la Diputació va celebrar un emotiu acte a la capital, que va posar en valor el treball del polític del Matarranya en pro de la província. «Per justícia i dignitat, el nostre poble ha de recordar a Ramón Segura com es mereix. La seua història ha estat oculta durant massa anys i hem de recuperar-la, els veïns del poble han de conèixer i reconèixer a Ramón Segura Ferrer», va explicar el regidor socialista Miguel Ángel Estopiñá.

La moció presentada el passat divendres inste a l’ajuntament a organitzar un acte per al record del polític local i també inclou una proposta perquè el pavelló, que en estos moments s’està reconstruint com a conseqüència del temporal Glòria, porto el nom de Ramón Segura Ferrer. «Hem pensant que és una bona idea batejar el pavelló amb este nom. Són unes instal·lacions que, una vegada acabes les obres, recuperaran el seu ús habitual, i és un espai perfecte perquè els joves coneguen la història d’un dels alcaldes més importants del seu poble», va sentenciar Estopiñá.

REDACCIÓ
Mitjans