Logotips d'organismes oficials
blank

Beseit viu una nova protesta contra les taxes d’accés al Parrissal i la Pesquera

Més de 150 persones demanen la gratuïtat dels espais naturals per als veïns no empadronats

Els veïns de segones residències de Beseit es van manifestar el passat 8 d'agost pels carrers de la vila. | Foto: R. Lombarte

Els veïns de segones residències de Beseit han reprès les seues protestes, i el passat 8 d’agost es van manifestar pels carrers de la vila en contra de l’ordenança municipal que els obligue a pagar per entrar en cotxe al Parrissal i a la Pesquera, cridant que ‘Beseit som tots’. Més de 150 persones es van concentrar a la plaça del calvari, on l’associació de veïns va instal·lar una taula que va servir per recopilar informació dels associats i inscriure a nous socis. I és que l’entitat ha nascut per a quedar-se. Perquè, tot i que va nàixer per una regulació dels espais naturals que ells consideren discriminatòria i injusta, l’associació també té intenció de tractar tots aquells elements i qüestions que preocupen a la ciutadania. A la concentració li va seguir una manifestació, i l’acció va acabar a la plaça de l’ajuntament, on es va organitzar una assemblea per a explicar a tots els assistents els passos i les reunions que han tingut amb l’ajuntament per a renegociar l’ordenança.

El passat 29 de juliol es va viure una reunió entre representants del consistori i de l’associació, on es va plantejar que els veïns de les segones residències podrien recuperar l’accés gratuït al Parrissal i la Pesquera si presentaven un document on es comprometien a acceptar una possible pujada impositiva o la creació d’un nou impost. Després de fer una consulta entre tots els socis, l’associació de veïns no va acceptar la proposta, entenent que «no podem ser responsables de les decisions que prengue un ajuntament en matèria impositiva», encara que els veïns consultats «sí estaríem d’acord en assumir els mateixos impostos que la resta de veïns» i, per tant, tindre els mateixos drets. A través d’un document que van presentar a l’ajuntament, l’associació al·legue que «la gratuïtat dels accessos al Parrissal i la Pesquera», al seu entendre, «no ha d’estar supeditada a una pujada d’impostos», sinó que esta mesura «ha de ser presa per a fomentar la bona convivència entre tots els veïns».

Un accés més car
Al llarg de l’assemblea també es va parlar de la possible pujada de preus per accedir al Parrissal que es viurà a partir de l’any 2022. I és que en l’últim ple municipal celebrat a Beseit va ser aprovada una modificació de les tarifes, i que preveuen un cost de 5 euros per persona per accedir a l’espai natural, quan en estos moments s’estan cobrant 10 euros per cotxe en l’últim dels pàrquings. El sistema tarifari nou preveu l’accés gratuït als empadronats i nascuts a Beseit.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank