Logotips d'organismes oficials

Pena-roja arregle de punta a punta el carrer del Rosari

Les obres suposen la renovació de la pavimentació i la substitució d'un tram de desaigüe. També s'està actuant a un tram del carrer Les Tàpies

El carrer del Rosari és un dels més llargs de Pena-roja. | Foto: R. Lombarte

Pena-roja està treballant al llarg d’estos mesos en la millora de diferents carrers. En concret, en estos moments s’està actuant al carrer del Rosari, que és una de les vies més llargues del poble. Un carrer d’aproximadament 200 metros i que done accés a un total de 75 cases. El carrer s’ha aixecat de punta a punta, i en estos moments s’ha començat a posar el dibuix de les rajoles i encimentar. Una obra important, però que no és l’única. I és que l’ajuntament també ha començat les obres de millora d’un tram del carrer de Les Tàpies, que és la via que connecte la plaça de l’ajuntament i els dipòsits. Entre estes dos actuacions, una part de les quals es pagarà a través del POS (Pla d’Obres i Serveis) que ha tret la Diputació, Pena-roja destinarà enguany més de 85.000 euros en la millora de carrers.

Ricardo Blanch és alcalde de la població, i explique que «al llarg d’estes setmanes s’ha aixecat tota la pavimentació del carrer del Rosari, que posarem completament nova». Però quan s’obri un carrer, poden eixir sorpreses. És el que ha passat a este carrer. I és que en un tram d’uns 50 metros, on estava previst canviar un tros dels desaigües, «ha aparegut l’antiga toma d’aigua del poble, que estava anul·lada, però que és d’uralita». Una uralita que s’ha de retirar de forma correcta i que, per tant, comportarà una demora en les obres. Tot i això, les obres del carrer no s’han parat. De fet, i mentre s’espere a retirar esta antiga toma d’aigua, feta de fibres d’amiant i per tant perillosa per a la salut de les persones, en un tram tram de carrer ja s’està posant la llosa i la pavimentació definitiva de la via.

L’acabat del carrer serà rústic, encara que en esta ocasió no s’ha posat empedrat. Al respecte, Ricardo Blanch va dir que «hem buscat una cosa més econòmica, però que al mateix temps sigue xula i pràctica. El carrer serà de ciment i tindrà unes lloses de pedra». Al mateix temps, Pena-roja també està actuant en un segon carrer de la població. Parlem d’un tram del carrer de Les Tàpies. En concret, unes obres que van des de l’última casa del carrer als dipòsits nous. Una actuació que «està emmarcada dins de la mateixa obra». L’alcalde de la població va apuntar que «és una zona que s’utilitze bastant per a aparcar, i per això allí renovarem la pavimentació i també posem faroles, que feien falta». La previsió del consistori és que les obres de les dos vies estiguen acabades d’aquí a unes sis setmanes.

R. LOMBARTE
Mitjans