Logotips d'organismes oficials

La Diputació presente uns pressupostos de rècord que superaran els 87 milions d’euros

Els pilars econòmics seran el reforç de les ajudes directes a pobles i barris, millorar les comunicacions viàries i potenciar serveis socials i educatius

Manuel Rando, president de la Diputació, i Alberto Izquierdo, vicepresident, durant la presentació del pressupost. Foto: NDM

El projecte de pressupostos de la Diputació Provincial contemple per a l’exercici de 2022 uns números de rècord. I és que l’administració provincial ha aprovat uns comptes de més de 87 milions d’euros, que suposen un 13% més que el pressupost de l’any passat, i que sobretot volen reforçar les ajudes directes als municipis i els barris de la província. És per això que la partida més significativa del pressupost serà el nou Pla de Concertació, que experimentarà una pujada extraordinària de 3,3 milions d’euros i superarà els 15,5 milions. Els altres pilars d’este esborrany de pressupost són l’aposta decidida per millorar les comunicacions viàries més pròximes a la població, amb un augment global en més de 7 milions d’euros de les partides per a la conservació i la reforma de carreteres provincials i camins rurals, i potenciar els serveis educatius, culturals i socials com a principals factors per a mantindre la població de la província.

El president de la Diputació de Terol, Manuel Rando, que va presentar el pressupost acompanyat del vicepresident Alberto Izquierdo, ha considerar este esborrany com «els millors pressupostos de la història d’esta Diputació», i que s’ha creat sobretot per «respondre a les necessitats de tots els ajuntaments». Al mateix temps, Rando va expressar el desig que estos pressupostos siguen aprovats per unanimitat, avançant també que els han compartit amb tots els grups polítics de la institució, amb els quals han mantingut una primera reunió. Rando va considerar que la previsió de l’equip de govern és que, amb la incorporació dels romanents que es generaran enguany, s’han de superar els 100 milions d’euros, recordant també que no s’han incorporat els 5 milions d’euros del FITE del 2020, perquè són plurianuals. El pressupost contemple millores en el capítol de benestar social, així com també en el capítol d’educació i cultura.

Per la seua part, el vicepresident de la institució, Alberto Izquierdo, va remarcar que «des de que vam arribar a esta casa hem pogut incrementar el pressupost. Per tant, hem pogut incrementar la utilització dels recursos públics en gairebé un 50 per cent», i va destacar l’augment de les inversions a Vies i Obres, que arribarà a la xifra rècord de més de 22 milions d’euros respecte als 8,5 milions del començament de la legislatura. De fet, Izquierdo va recordar que «això signifique un augment del 62,5 per cent més que a l’inici de la legislatura a la inversió per al manteniment de les carreteres de la província i els camins rurals». El projecte de pressupost de 2022 inclou també nous epígrafs destacats, com eixos 1,7 milions d’euros per a la xarxa de centres d’innovació i teletreball davant del repte demogràfic, ajudes per als agricultors i ramaders afectats per la brucel·losi i la sharka o per a impulsar també un projecte de gestió de residus.

REDACCIÓ
Mitjans