Logotips d'organismes oficials

Les obres de millora de la N-232 al seu pas pel Port de Querol acabaran a la primavera

Parlem d'una connexió molt significativa per al Matarranya, que fa d'enllaç directe entre el litoral de Castelló i l'interior d'Aragó per la nostra comarca

L'important desnivell del Port de Querol quedarà salvat amb diferents viaductes. Foto: NDM

Les obres de millora de la carretera N-232 al seu pas pel Port de Querol i el Pont de la Bota continuen a gran ritme. De fet, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va visitar l’evolució de les obres acompanyat, entre altres, de l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu, reconeixent que les obres de millora d’esta carretera seran determinants per a la dinamització econòmica i social dels territoris que la recorre. Les autoritats van visitar les obres en el tram comprès entre el Barranc de la Bota i la Masia de la Torreta, a les quals també va estar present Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Comunitat Valenciana. El president valencià va afegir que les obres van segons les previsions, i que acabaran sobre la primavera de 2022. Una vegada finalitzades, la previsió es iniciar la licitació del tram comprès entre Morella Sud i la Torreta.

Al respecte, Puig va explicar que les obres «avancen a bon ritme», i que suposen una «reivindicació històrica» de la comarca que «marcarà un abans i un després en el seu desenvolupament». Així mateix, el president de la Generalitat va assegurar que es tracte d’una infraestructura que «forme part d’un itinerari que cada vegada aproxime més el Cantàbric i el Mediterrani» i que contribuirà a impulsar el turisme. En el transcurs de l’acte, el president va posar en valor la sostenibilitat de les actuacions que, al mateix temps, contribuiran a reduir el temps de desplaçaments, millorar la seguretat viària i lluitar contra el despoblament. Finalment, va agrair al Govern d’Espanya l’impuls que està donant a estes actuacions, així com el seu compromís per a destinar el 10% de les inversions dels seus pressupostos a la Comunitat Valenciana, tal com estableix el seu Estatut.

Per la seua part, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va entendre que «salvar el port de Querol és una reivindicació històrica d’este territori i que ja tenim a tocar la finalització de les obres que ho faran possible», afegint que «són unes obres de justícia per a la gent que vivim aquí i ara quedarà l’últim tram dins del nostre terme que uneix La Torreta amb la ciutat». Per la seua part, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, va apuntar que «es tracte d’una actuació de vertebració del territori i apropar-los», així com que «serà una obra respectuosa amb l’entorn i que quede integrada amb el paisatge». Estes obres de millora de la N-232 són de gran interès per a les comarques aragoneses del Baix Aragó i del Matarranya. Les obres del Port de Querol se sumen a la recent millora del tram comprès entre La Pobleta, Mont-roig i la Vall d’en Lluna.

R. LOMBARTE
Mitjans