Logotips d'organismes oficials

ANTONI OLLÉS, NOU PRESIDENT DE LA TAULA DEL SÉNIA

La Mancomunitat de la Taula del Sénia compta amb nou President

Antoni Ollés. Foto : NDM

La Mancomunitat de la Taula del Sénia compta amb nou President. Es tracta d’Antoni Ollés, alcalde de Santa Bàrbara (Tarragona) qui passa a dirigir aquest ens local format per 27 municipis; 15 de la provincia de Castelló i que son Benicarló, Càlig, Canet lo Roig, Castell de Cabres, Cervera del Maestre, Herbers, La Jana, Morella, La Pobla de Benifassà, Rossell, Sant Rafel, Sant Jordi, Traiguera, Vallibona i Vinaròs; 9 pobles catalans de la provincia de Tarragona i que son Alcanar, Freginals, La Galera, Godall, Mas de Barberans, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, La Sénia i Ulldecona; i 3 pobles de la provincia de Teruel a la comarca del Matarranya i que son Pena-roja, Vall-de-roures i Beseit.

Antoni Ollés descendeix de la localitat aragonesa d’Alcanyís, si bé porta ja molts anys vivint a Santa Bàrbara. Ollés apuntava que “és aquest un càrrec al qual ens anem tornant els alcaldes dels pobles que formem la Taula del Sénia. Estem tots els pobles a banda i banda del riu Sénia i els tres pobles aragonesos als ports, passades les muntanyes com son Pena-roja, Vall-de-roures i Beseit”. Certament, aquest ens aglutina a pobles de tres comunitats autònomes diferents i de tres provincies diferents com son Teruel, Castelló i Tarragona, un cas aquest que segons Ollés “és únic a Espanya. A tots ens uneixen moltes coses. Per exemple la llengua a la que podem dir català, valencià, chapurriau….lo cert és que tots ens entenem”. També des de la Taula del Sénia es treballa en projectes comuns al voltant del turisme o l’agricultura.

La Taula del Sénia és una entitat que treballa unida i en la que habitualment totes les decisions es prenen per unanimitat. La Taula del Sénia pretén ser un mitjà per treballar en comú per a la millora de les condicions de vida de tots els seus habitants i aconseguir una major i millor coordinació entre totes les administracions i aconseguir de totes elles les inversions necessàries.

Aquesta entitat compta amb un pressupost per l’any 2022 que ascendeix a 567.000 euros i es finança bàsicament dels diners que reben d’altres administracions com les qüotes dels Ajuntaments que integren la Taula del Sénia, les comunitats autònomes o l’Estat. Es disposa de plans d’ocupació dedicats a feines com el desbrosament i la cura d’entorns naturals.

La Taula del Sénia organitza també les Jornades Europees de Patrimoni als mesos de setembre, octubre i novembre amb diferents propostes a monuments culturals, naturals, rutes relacionades amb temes històrics. Cada poble presenta les propostes que vol i que solen comptar sempre amb gran acceptació.

Sense oblidar com no la creació de l’Associació Territori del Sénia formada al 50% per la pròpia Mancomunitat i l’altre 50% per sectors econòmics de la zona. És ella qui ha gestionat el projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, que ha posat en valor este patrimoni viu.

Una Mancomunitat de la Taula del Sénia que compta ara amb un nou president, Antoni Ollés, alcalde de Santa Bàrbara (Tarragona) i nascut Alcanyís. Ollés per motius familiars i laborals es traslladava a viure a Santa Bàrbara on ara és l’alcalde. Afirmava Ollés que “mantinc una gran relació amb els pobles de Teruel i del Matarranya. Una zona que visito freqüentment. De fet el meu millor amic és de Mont-roig”, apuntava el propi Antoni Ollés.

 

REDACCIÓ
Mitjans