Logotips d'organismes oficials

Fontdespatla i La Freixneda canalitzen dos punts de recollida de productes per a Ucraïna

S'estan arreplegant aliments, medicaments i productes per a bebès per a enviar a l'est d'Europa. Molts veïns i municipis del Matarranya estan col·laborant en esta iniciativa

Des de Fontdespatla s'ha canalitzat molt de material per a enviar al poble d'Ucraïna. Foto: NDM

El Matarranya ha impulsat una campanya de recollida de medicines, aliments i material per a cuidar els bebès que ha enviat cap al poble ucraïnès. Solidaritat al territori davant la guerra que es viu a l’est d’Europa, i que ha provocat l’èxode més gran de refugiats de la història recent del continent. Des del Matarranya, i davant d’un conflicte d’estes dimensions, s’han obert diferents punts d’ajuda, a través dels quals s’arrepleguen medicines, benes, pomades, bolquers, llet en pols o aliments, per a continuació enviar als punts d’arribada de refugiats. La Freixneda i Fontdespatla han estat dos de les poblacions que s’han posat a liderar esta campanya, si bé hi ha punts de recollida a Queretes, Vall-de-roures, Lledó, Calaceit, La Portellada, Ràfels, Pena-roja, La Codonyera i Alcanyís, entre d’altres. Així mateix, s’ha fet una crida davant de la possible necessitat de casa i treball per a aquells ucraïnesos que fugen de la guerra.

L’alcalde de La Freixneda, Frederic Fontanet, va explicar que «al poble tenim diferents veïns de nacionalitat ucraïnesa, i s’han posat en contacte amb natres per demanar-nos ajuda i allotjar famílies que tenen xiquets, sigue al nostre poble o als pobles de la contornada». Fontanet va afegir que «la disponibilitat de casa és molt escassa a La Freixneda. Per això hem cridat als veïns i als municipis de la zona», i així crear una bossa de cases buides per si pogueren ser necessàries a l’hora acollir ciutadans que fugen de la guerra. De fet, alguns propietaris i consistoris han posat a disposició de la causa algun pis disponible. Per la seua part, i des de Fontdespatla, Carmen Agud va explicar que «al poble tenim dos famílies ucraïneses, entre elles una parella jove amb xiquets que ens ha traslladat les dificultats que viu el país». A través del consistori, i amb l’ajuda de diferents pobles més, Fontdespatla també ha canalitzat un punt solidari que ha enviat material a l’est d’Europa.

Mitjans