Logotips d'organismes oficials

Queretes tindrà el subministrament d’aigua garantit durant tot l’any

La nova bassa de 25 milions de litres aconseguirà la seua màxima capacitat a la tardor

La infraestructura serà clau per als mesos d'estiu quan la població del municipi es duplica. | Foto: NDM

La bassa d’aigua potable de Queretes ja està en funcionament. Amb una capacitat de 25 milions de litres donarà solució als problemes de subministrament d’aigua que es donen en la localitat, sobretot, a l’estiu i els mesos de major afluència. La construcció d’esta bassa ha sigut possible gràcies a una inversió de 200.000 euros, dels quals 80.000 euros han sigut finançats mitjançant una ajuda de la Diputació Provincial de Terol i la resta amb fons propis de l’Ajuntament.

Després de moltes reivindicacions i veient la inacció per part del govern d’Espanya l’ajuntament va decidir construir una bassa pròpia per a aigua de boca. L’alcalde de la localitat, Fernando Camps, va explicar que ha sigut un procés llarg en el qual han dedicat quasi tres anys a la tramitació administrativa i construcció de la infraestructura. No obstant això, Camps va considerar que és una actuació necessària, “després de molt de temps ja la tenim en funcionament, amb uns 10 milions de litres d’aigua acumulats, per tant, si tenim algun problema durant el mes d’agost pensem que li podrem donar solució”.

A l’estiu i sobretot durant el mes d’agost, les cases que solen estar buides s’omplin i dels 500 habitants que viuen durant tot l’any, Queretes duplica la seua població amb més de 1.000 habitants. Fet que fa més necessària que mai esta infraestructura per a poder proveir a tota la població. De moment, segons declarava l’alcalde Fernando Camps, es disposa de suficients recursos hídrics, pel que confien a tindre suficient aigua, i si no és així tindre la nova bassa en pocs mesos al 100% de la seua capacitat per a poder proveir a tot el veïnat.

La nova bassa s’ha construït molt prop del riu Algars i està destinada exclusivament al consum d’aigua de boca. S’omplirà per decantació, de manera que no necessitarà bombar l’aigua per a omplir-la. Esta infraestructura, al seu torn, permetrà conservar el cabal del riu Algars durant els mesos d’estiu i els banyistes podran aprofitar les zones de bany natural. Des del consistori valoraven positivament el fet de poder comptar ja amb esta infraestructura encara que consideraren que la construcció de basses laterals en el riu Algars continua sent imprescindible. Fernando Camps es va mostrar crític afirmant que “portem esperant, des de fa molts anys, que es facen les basses laterals al riu Tastavins i al Algars projectades per tots els governs que han passat, però després de molt de temps encara no s’ha fet cap”.

REDACCIÓ

 

Mitjans