Logotips d'organismes oficials

Torredarques plantege reformar les piscines i restaurar l’accés al pont medieval a través del POS

El president de la Diputació, Manuel Rando, va visitar la població del Matarranya per a conèixer els projectes creats i contemplats a través del Pla d'Obres i Serveis

Els projectes tenen un pressupost de 36.244,12 euros finançats pel POS. | Foto: NDM

L’ajuntament de Torredarques vol renovar les canalitzacions de les seues piscines i restaurar el tram que connecte la població amb el seu pont medieval, un dels grans atractius de la localitat. I ho farà amb els 36.244,12 euros del Pla d’Obres i Serveis (POS) de l’any 2021 de la Diputació i els diners que arribaran de la convocatòria del present 2022. El mateix president de la Diputació, Manuel Rando, va conèixer estes actuacions durant una visita a la població, qui va estar acompanyat de la diputada Susana Traver. El tinent d’alcalde, José Miguel Ferrer, el regidor Luis Lasmarías i el jutge de pau José Luis Carceller els van acompanyar en el recorregut per una població que en els últims dos anys ha rebut més de 94.000 euros amb el POS, als quals se n’afegiran 29.900 més de la convocatòria 2022.

Sobre esta matèria, Rando va recalcar que «la injecció que supose els POS està resultant decisiva per a molts ajuntaments que poden impulsar actuacions clau per al seu poble i, al mateix temps, per a dinamitzar l’economia en un moment difícil». A la vegada, Rando va recordar que durant esta legislatura als municipis han arribat pràcticament 56 milions d’euros a través d’estos plans, als quals cal sumar eixos més de 25 milions d’euros procedents del Pla de Concertació. Pel que fa als projectes previstos a Torredarques, la reforma de les piscines busque, principalment, evitar les contínues pèrdues d’aigua i guanyar en eficiència. Al mateix temps, esta actuació s’aprofitarà per a substituir l’enrajolat de les piscines per un de nou que millore la seguretat i la higiene de les instal·lacions.

La primera intenció de l’ajuntament de Torredarques va ser dedicar tot el POS 2021 a la rehabilitació del camí que connecte el carrer Sol i el pont medieval, una intervenció necessària com a conseqüència d’uns portells que es van fer en uns murs de pedra. Com la proposta va quedar deserta i no va obtindre ofertes dels constructors, des del consistori van acordar dedicar el POS a la millora de les piscines. Sobre esta qüestió, Rando va reconèixer que «això és un problema que afecte a moltes licitacions públiques, sobretot a causa dels preus dels materials i per la falta de mà d’obra i d’empreses de construcció. Els projectes de millora del camí d’accés al pont medieval i les piscines se sumen a les obres que Torredarques va impulsar amb el POS de l’any 2020, i que van suposar una inversió de 58.000 euros a Torredarques.

REDACCIÓ
Mitjans