Logotips d'organismes oficials

Els pilots del Matarranya dominen en les proves de TR1 i TR3 al Trial de La Freixneda

La prova puntuable va reunir més de 40 pilots, que van recórrer les zones naturals i l'espai indoor dissenyat per a l'ocasió. Raúl Guimerá va guanyar en categoria TR1 i Mario Micolau ho va fer en TR3

Video Thumbnail
Més de 40 pilots participen en una nova edició del Trial Matarranya
La passió pel gas i el motor ha tornat enguany a La Freixneda. I és que els entorns naturals i la plaça major de la població van acollir el passat dissabte 1 d'octubre una nova edició del Trial del Matarranya, puntuable per al Campionat d'Aragó. Una prova que va reunir més de 40 pilots procedents pr

La passió pel gas i el motor ha tornat enguany a La Freixneda. I és que els entorns naturals i la plaça major de la població van acollir el passat dissabte 1 d’octubre una nova edició del Trial del Matarranya, puntuable per al Campionat d’Aragó. Una prova que va reunir més de 40 pilots procedents principalment d’Aragó i Catalunya, i en la qual els pilots del Matarranya van fer un gran paper. En TR1, domini absolut dels pilots de la nostra comarca. Raúl Guimerá es va endur la victòria, qui va estar acompanyat al pòdium per Sergio Puyo i per David Millán. Alejandro Millán va acabar quart. A la general, Guimerá i Puyo es disputaran el títol en les poques proves que queden d’aquí a finals d’any. Per la seua part, en categoria TR3 la victòria va ser per a Mario Micolau, que va estar acompanyat per Álex Micolau en el podi. Pare i fill van copar les dos primeres places del pòdium. Javi Loscertales, que competia en categoria TR2 a La Freixneda, va caure i no va poder acabar la prova.

Des del Club Trial Matarraña, que s’han encarregat de l’organització de la carrera, Sergio Puyo va apuntar que «La Freixneda és un poble del Matarranya de llarga tradició en el món del trial. La prova va tindre una gran participació. Vam tancar inscripcions amb un total de 46 pilots», i «vam tindre molta participació de públic, molts aficionats a les zones marcades i va ser un dia rodó perquè va fer bon molt temps». Una prova a dos voltes, amb nou zones naturals i una zona indoor ubicada a la plaça major de La Freixneda, i que en la categoria TR1 es va endur el pilot de la nostra comarca Raúl Guimerá. Al respecte, Puyo va destacar que «Raúl va anar molt fi durant tota la prova i va fer alguns passos bastant espectaculars. Ara està centrat en el món de l’enduro. De fet, és pilot oficial de Sherco. Però els seus orígens estan en el trial, i és una passada tindre’l en proves com la de La Freixneda». Al Trial del Matarranya també van pujar a la moto els germans Millán de Beseit.

Pel que fa a la general, i en categoria TR1, el líder provisional és Sergio Puyo, el qual sume 77 punts. En segona posició està Raúl Guimerá, que en té 72. Per tant, i d’aquí a final d’any, amb les proves d’Alcanyís i de Gimenells (Lleida), puntuable per al campionat d’Aragó i de Catalunya de Trial, hi haurà bastanta emoció. I en categoria TR3, gràcies a la victòria a La Freixneda, Mario Micolau s’assegure el títol. Per la seua part, Álex Micolau té clares opcions d’acabar l’any en segona posició. Ara mateix va el quart i sume 62 punts, pels 67 punts que tenen el segon i tercer classificat. Segons el calendari, la pròxima carrera del Campionat d’Aragó se celebrarà el 6 de novembre a Alcanyís, mentre que la temporada es tanque el 18 de desembre a Gimenells. Pel mig tenim diferents proves interessants, com ara el Trial dels Cingles que es disputarà a Sant Feliu de Codines. I del campionat d’Espanya de Trial quede pendent Valdemanco, per al 23 d’octubre, i el sempre esperat Trial de Cal Rosal.

R. LOMBARTE
Mitjans