Logotips d'organismes oficials

Massalió destinarà uns 300.000 euros a la rehabilitació de les seues piscines

S'està treballant en l'edifici, que tindrà un servei de bar més gran i tots els equipaments necessaris de banys, dutxa i vestidors. També s'està canviant la platja de les piscines

Video Thumbnail
Massalió destina uns 300.000 euros a la rehabilitació de les seues piscines
Una vegada superada la temporada d'estiu, Massalió ha decidit centrar-se en la millora de les piscines municipals. En total, l'ajuntament destinarà uns 300.000 euros en la rehabilitació d'estes instal·lacions, que són molt utilitzades durant els mesos de calor, tant pels veïns del poble com pels est

Una vegada superada la temporada d’estiu, Massalió ha decidit centrar-se en la millora de les piscines municipals. En total, l’ajuntament destinarà uns 300.000 euros en la rehabilitació d’estes instal·lacions, que són molt utilitzades durant els mesos de calor, tant pels veïns del poble com pels estiuejants. Una inversió que comptarà amb una aportació de 120.000 euros procedent del FITE (Fondo d’Inversions de Terol). Els diners restants vindran dels romanents. Rafa Martí és alcalde de Massalió, i va apuntar que «la rehabilitació de les piscines supose una obra prou important, no només per la inversió que supose, sinó per la importància que tindrà». Primer de tot s’ha buidat l’edifici de la piscina, per a continuació «fer una distribució completament nova». Dutxes, vestidors i banys renovats, així com una zona de bar més gran on hi puguen cabre unes 10 taules a l’interior, per si el dia de demà puga fer falta un servei d’estes característiques al poble.

En este sentit, Martí va recordar que «els bars al poble són molt importants. Són un punt de reunió i trobada essencial». Per això, i aprofitant que fèiem esta actuació a les piscines, «crearem un espai més ample per si el dia de demà, i pel motiu que sigue, ens pogués fer falta un bar al poble». L’alcalde de Massalió va destacar que «l’edifici de les piscines té més de 30 anys i entenem que necessitava un rentat de cara. Hem tirat parets i hem redistribuït espais. Ara hi haurà uns vestidors més menuts. Als que teníem hi cabien perfectament 15 o 20 persones. I pensem que, tan grans, no fan falta». Al mateix temps, i aprofitant esta actuació, es canviarà la platja de la piscina i es plantarà herba nova. També s’instal·larà un clorador nou. La inversió supere els 300.000 euros i aprofite la temporada d’hivern per a intervindre-hi. De cara a la pròxima campanya d’estiu, la intenció de l’ajuntament es allargar la temporada de bany i bar als quatre mesos.

Un triple problema
L’ajuntament de Massalió, igual que la majoria de consistoris del món rural, s’ha trobat enguany en enormes dificultats a l’hora de licitar i executar obres. Rafa Martí va apuntar que «quan vam projectar l’obra de les piscines, la inversió no valia tant. Però a l’última licitació, amb l’actualització de preus, la inversió es va disparar als més de 300.000 euros». Per si això fos poc, només s’ha presentat una empresa per a una inversió d’estes dimensions. «Les empreses comenten que, per un costat, tenen por de que no els arribe el material en el temps previst quan els ajuntaments hem de justificar les inversions en terminis molt concrets». A l’escassedat de material s’hi sume l’escassedat de professionals. «Aquí, sense anar més lluny», remarque Martí, «en els últims dos anys se’ns han jubilat els tres paletes que teníem». I com a tercer element estan els preus dels materials de construcció, que no ajuden a que les empreses agarren projectes de gran envergadura.

Al marge de la millora de les piscines, l’ajuntament de Massalió també està treballant en la creació d’una instal·lació solar fotovoltaica per a reduir la factura de la llum, que s’ha disparat des d’inicis d’any d’una forma desmesurada. Massalió també estudie ampliar el parc de residència pública. I és que l’oferta de cases o pisos de lloguer és un dels grans problemes que està patint actualment el Matarranya.

R. LOMBARTE
Mitjans