Logotips d'organismes oficials

Queretes recupere el seu tradicional pessebre, protagonitzat pels xiquets del poble

Les Festes de Nadal han segut molt intenses al municipi. Enguany han vingut los Reixos, Santa Claus i també l'Home dels Nassos. Ha hagut Tronc de Nadal i inclús un concert de la Coral de Queretes

Xiquets i xiquetes del poble, protagonistes del pessebre que s'ha recuperat a Queretes. | Foto: R. Lombarte

Queretes ha viscut uns Nadals molt intensos. I és que a la celebració del Tronc de Nadal, a la visita de Santa Claus i a la presència dels Reixos, enguany s’hi ha afegit un clàssic per a estes festes. Ens referim, en concret, al Pessebre protagonitzat pels xiquets i les xiquetes del municipi. De fet, Queretes té una sòlida tradició en la representació del pessebre, on apareixen algunes de les escenes més importants del Naixement de Crist. Com a conseqüència de la pandèmia, ni als Nadals de l’any 2021 ni als de l’any passat es va poder celebrar l’acte. Una tradició que s’ha pogut reprendre estos Nadals, i que ha comptat amb la participació no sol dels alumnes d’infantil i de primària, sinó també d’estudiants de Secundària que tenien il·lusió en formar part de l’actuació. Este pessebre es va representar dos dies. El primer passe va ser la tarde del 23 de desembre. El segon, la tarde del dia 30.

Mireia Churio és regidora de l’ajuntament de Queretes i la directora artística d’este projecte, i va apuntar que «és un acte que portem celebrant des de fa molts anys al poble. Va ser una pena que durant la pandèmia no es pogués representar, perquè els xiquets xalen molt i li posen molt d’entusiasme. Així que estos Nadals ho hem agarrat amb moltes ganes». Este ‘Belén Viviente’ de Queretes explique el naixement de Crist, representant les escenes més significatives que relaten les Sagrades Escriptures, com ara l’Anunciació, la Visitació o l’Epifania. Una representació en la que no val faltar els principals personatges que apareixen en este episodi, com l’Àngel, la Marededéu, els pastorets i els Reixos. Una representació que es va tancar amb una altra tradició dels nostres pobles. I és que les actrius i els actors de Queretes van tancar l’actuació fent cagar el Tronc de Nadal.

Al mateix temps, i coincidint amb la segona representació d’este pessebre, la Coral de Queretes va amenitzar la tarde amb un concert de Nadal, interpretant diferents cançons acordes a estes festes. Aquella tarde també va coincidir amb l’arribada del Patge Reial.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans