Logotips d'organismes oficials

Pena-roja celebre Sants Patrons donant-li una sorpresa a la seua veïna centenària

També es va fer entrega dels premis de relats Maties Pallarès, de pintura Desideri Lombarte, així com del concurs de pintura mural Era del Habanero

Video Thumbnail
Pena-roja celebre Sants Patrons donant-li una sorpresa a la seua veïna centenària
Enguany, la festa de Sant Fabià i Sant Sebastià de Pena-roja ha tingut un color especial. Primer de tot, perquè la població ha recuperat la seua festa d'hivern, la qual no es podia celebrar des de l'any 2019 com a conseqüència de les nevades i del coronavirus. Però sobretot, perquè enguany la festa

Enguany, la festa de Sant Fabià i Sant Sebastià de Pena-roja ha tingut un color especial. Primer de tot, perquè la població ha recuperat la seua festa d’hivern, la qual no es podia celebrar des de l’any 2019 com a conseqüència de les nevades i del coronavirus. Però sobretot, perquè enguany la festa ha coincidit amb el centenari d’Inés Antolín Cros, la veïna més gran del poble. De fet, el poble, presidit per l’ajuntament i la banda de música va pujar a casa seua per a felicitar a doña Inés per aquests 100 anys de vida.

El passat divendres 20 de gener es va celebrar el dia de Sant Fabià i de Sant Sebastià, els patrons de Pena-roja. Com ja és tradició, el poble va honrar els seus patrons amb missa, processó i el repartiment de panoli. Enguany, i després de tres anys sense poder fer la festa com a conseqüència del temporal Glòria i la pandèmia, Pena-roja ha recuperat esta tradició, amb una tarde que va estar animada pels ‘Titiriteros de Binéfar’. El grup va regalar el seu llibre amb disc CD el ‘Retablo de Navidad’ a la biblioteca municipal, un llibre on van recuperar una cançó provinent de Pena-roja. Ricardo Blanch és l’alcalde de Pena-roja i explicava així com es va celebrar el dia, ” primer de tot vam fer l’eucaristia a les 12 del matí i després vam fer petit homenatge a Doña Inés, que complix dissabte 100 anys.”

Un dia molt especial en què la banda Peñarbés va amenitzar la missa. Al mateix temps, la formació musical va dedicar una cançó a Inés Antolín Cros a la porta de sa casa. I és que 100 anys no se celebren cada dia. Ricardo comentava que “no s’ho esperava, ella ja és molt major i és la nostra obligació retre homenatge a esta gent que tant ha treballat i que estan complint tants anys”. Un petit acte per part dels veïns del poble, on se li va fer entrega d’una placa i un ram de flors com a regal d’este centenari a la veïna més gran de la població.

Paral·lelament, es va fer l’entrega dels premis de relats Maties Pallarès i pintura Desideri Lombarte, així del concurs de pintura mural Era del Habanero. El primer premi del concurs de relats va ser per a l’obra ‘Salir del mar’ de Mariel Guinea González, natural de Logronyo, el segon premi va ser ‘Qüestió d’honor’ de Cristina Olivé Piera de Sabadell, i es va concedir un accèssit a ‘La casa’ d’Emiliano David Montani. Al concurs de pintura el premi de 700 euros va ser per a l’obra ‘Inmensidad’ de María Almazán de Madrid i també es va concedir un accèssit a l’obra ‘Resiliència’ d’Annet Timmer. El premi al millor mural va ser per a Gorka Gil, obra que es plasmarà a les parets del poble. “Com cada any, apostem per la cultura a la localitat i seguirem amb estos premis dotats d’una quantia econòmica bastant considerable”, aclareix Blanch, al que afegix que estos premis “han tingut una important participació, molta qualitat, tant en els relats com en les pintures i contentíssims que tanta gent es presente a estos premis”.

Entre els Sants Patrons, el centenari de Doña Inés i la celebració de Sant Antoni, que en el cas de Pena-roja va ser dissabte, el poble es va omplir d’activitats per a tots els veïns.

ISABEL APARICIO
Mitjans