Logotips d'organismes oficials

40 alumnes del col·legi Juan Sobrarias d’Alcanyís visiten la planta de compostatge de Pena-roja

Dins d'un projecte de reciclatge i medi ambient, els xiquets i xiquetes han descobert els secrets del sistema Porta a Porta i com es fa el tractament de la matèria orgànica al Matarranya

Video Thumbnail
Alumnes del Juan Sobrarias d'Alcanyís coneixen la planta de compostatge de Pena-roja
El sistema de recollida de residus Porta a Porta és conegut al nostre territori, ja que és un sistema consolidat en 13 dels 18 municipis del Matarranya. Recurrentment, la planta de compostatge situada als afores de Pena-roja rep visites d'institucions, escoles, associacions, etc., per conèixer com f

El sistema de recollida de residus Porta a Porta és conegut al nostre territori, ja que és un sistema consolidat en 13 dels 18 municipis del Matarranya. Recurrentment, la planta de compostatge situada als afores de Pena-roja rep visites d’institucions, escoles, associacions, etc., per conèixer com funciona i aprendre sobre este sistema. Precisament, la setmana passada, 40 alumnes del col·legi Juan Sobrarias d’Alcanyís van fer una excursió fins a estes instal·lacions.

El sistema de recollida i reciclatge de residus Porta a Porta és un procediment innovador i la visita els va servir als alumnes per a aprendre sobre este sistema. Alberto Rodríguez és tècnic de residus i ens explica quin va ser l’objectiu de la visita, “la nostra intenció és ensenyar-los les instal·lacions. Com fem el servei de recollida d’escombraries Porta a Porta, com fem el compostatge de la matèria orgànica, com la recollim de manera separada… I en general, el funcionament del sistema que tenim aquí a la comarca del Matarranya, que és molt innovador”. És un sistema únic a tot l’Aragó i, per això, “volien visitar les instal·lacions de la planta de compostatge, perquè estan fent un projecte al col·legi sobre reciclatge i medi ambient i els ha semblat un projecte molt interessant”, assenyala Rodríguez.

Estes instal·lacions reben moltes visites i és que és un punt molt interessant i amb molt d’atractiu per a la gent que vol conèixer este sistema, “des que vam obrir les portes i va començar el Porta a Porta el 2018, hem tingut moltes visites, tant de col·legis com d’instituts, d’entitats públiques i polítiques. En general, persones interessades per saber com funciona este sistema. És curiós i la gent vol saber com funciona”, confessa Rodríguez. Unes visites que, a més, i de cara a conscienciar a la gent en el reciclatge, compten amb tallers perquè els més petits aprenguen d’una forma més amena com funciona el sistema Porta a Porta. “Sempre que venen aquí xiquets petits per a conèixer les instal·lacions, a part de fer una visita i ensenyar-los com funciona la planta, fem un joc de reciclatge perquè d’una forma entretinguda aprenguen les bases del reciclatge i on va cada tipus de residus. Ells s’ho passen bé, aprenen i és una forma més interactiva de treballar amb ells”, explica el tècnic. Este tipus iniciatives han esdevingut essencials per a involucrar a gent de totes les edats a cuidar el nostre planeta.

ISABEL APARICIO
Mitjans