Logotips d'organismes oficials

Teruel Existe anuncie que frenarà “la invasió” d’unes renovables que no tenen ni ordenació ni límits

Consideren també vergonyós l'impost a les renovables que va anunciar Javier Lambán, de qui diuen que “ignore la normativa europea”

Video Thumbnail
Teruel Existe anuncia que frenarà “la invasió” d'unes renovables que no tenen ni ordenació ni límits
Teruel Existe, que es presente per primera vegada a unes Eleccions Municipals i Autonòmiques, va explicar durant el seu tour pel Matarranya que aplicarà la política de transició energètica de la Unió Europea a la nostra comunitat. El model energètic pel qual aposte la coalició, i que serà una de les

Teruel Existe, que es presente per primera vegada a unes Eleccions Municipals i Autonòmiques, va explicar durant el seu tour pel Matarranya que aplicarà la política de transició energètica de la Unió Europea a la nostra comunitat. El model energètic pel qual aposte la coalició, i que serà una de les línies roges innegociables de cara a esta pròxima legislatura, és el de “la democratització de l’accés i la producció d’energia renovable”, perquè tots els veïns, les empreses i les poblacions d’Aragó es puguen beneficiar de “la gran oportunitat que suposarà la transició energètica”. En este aspecte, Tomás Guitarte, el candidat de Aragón Existe a les Corts d’Aragó, va recalcar que és “urgent i necessari canviar el model extractivista que s’ha fomentat des del Govern d’Aragó, on les grans empreses estan convertint el sòl agrícola en sòl industrial, pagant una misèria per ocupar la terra, si ho comparem amb el benefici industrial”.

Precisament, i en declaracions a Ràdio Matarranya per Beseit, on es va reunir amb la candidatura que Teruel Existe ha presentat per a les pròximes municipals, Guitarte va afegir també que “el Matarranya és una comarca prioritària, perquè en ella s’evidencie allò que portem denunciant de fa temps”, com és la “implantació desorbitada de renovables en un territori, on trobem una sector emprenedor que aposte majoritàriament pel turisme de qualitat”. Guitarte va recalcar que “natres intentarem frenar tot això, crear una ordenació prèvia” on impere “el sentit comú” i no “els interessos d’uns fondos d’inversió”. Teruel Existe estarà present a les pròximes Eleccions Municipals, i en el cas del Matarranya ha elaborat candidatures a la meitat de poblacions, que són Beseit, Calaceit, La Freixneda, La Portellada, Ràfels, Torredarques, la Torre, la Vall i Valljunquera. En algunes d’elles inclús són els favorits per a endur-se l’alcaldia.

La coalició de ‘Existe’ també va aprofitar la seua visita al territori per a retraure al govern de Javier Lambán la seua inacció, en un moment on “les empreses de renovables envaeixen el territori des d’una fórmula colonialista on exploten els recursos per portar fora d’Aragó no només l’energia, sinó el desenvolupament i l’ocupació”. Des de la formació política també van denunciar que durant esta legislatura no s’ha actualitzat, com era obligatori per llei, el Pla Energètic d’Aragó 2013-2020, caducat des de l’any 2020, cosa que ha facilitat “el desordre total en el desplegament i la no aplicació estricta de la llei de canvi climàtic”. Guitarte va recordar que Teruel Existe és l’única formació que ha denunciat i ha treballat contra esta barbaritat, i Aragó només se salvarà d’esta destrossa “si som a les Corts”. El líder de Teruel Existe també va criticar Lambán sobre el nou impost a les renovables: “és vergonyós, no diu quin és l’objecte ni el gravamen, i continue ignorant la normativa europea”.

REDACCIÓ
Mitjans