Logotips d'organismes oficials

El PAR remarque que “Aragó necessite moderació” i es veu al pròxim govern autonòmic

El candidat del PAR a Corts per la província i líder del partit va estar este dimarts per Pena-roja. Al Matarranya el Partit Aragonès ha presentat 10 candidatures

El president del PAR, Alberto Izquierdo, va estar dimarts per Pena-roja en la presentació de la candidatura per al poble. Foto: R. Lombarte

Aprofitant el tram final d’esta campanya de cara a les Eleccions Municipals i Autonòmiques, el passat dimarts va visitar el territori Alberto Izquierdo, president del PAR i candidat del Partit Aragonès a les Corts per la província. Izquierdo va estar per Pena-roja, ara mateix el poble més gran del Matarranya que ostente alcaldia del PAR, i un municipi on la formació ha governat durant els últims 20 anys. Izquierdo va acompanyar Ricardo Blanch, actual alcalde del municipi i el candidat a l’alcaldia en un acte on també van estar presents els candidats del PAR per Ràfels, José Ramón Arrufat, Fontdespatla, Carmen Agud, i Vall-de-roures, Juan Carlos Abella. Entre les propostes que va defensar Blanch per al poble, i que cal impulsar esta pròxima legislatura, van estar la creació d’una residència, l’impuls del regadiu, així con la gestió de purins.

Per la seua part, el candidat del PAR a Corts va recalcar que “avui estem en un municipi emblemàtic, on tenim l’alcaldia des de fa molts anys, i en una comarca que hem de dir que funcione i és un exemple. Molts parlen del Matarranya com la Toscana espanyola. Aquí hi ha turisme, aquí hi ha treball, tenim agricultors i ramaders, i inclús una subseu de Dinópolis”. Un projecte en el qual va apostar en el seu dia el PAR, va concretar Izquierdo. De fet, Alberto Izquierdo va prometre reforçar les subseus de Dinópolis. “Han de tindre una inversió potent. No poden passar 20 anys sense una reforma”, perquè les subseus “formen part del projecte”. Al mateix temps, el president del PAR també va parlar del sector primari i va incidir en la necessitat de les basses laterals com una solució a la regulació hídrica del territori. Projectes que fa més de quatre legislatures que es prometen, però que continuen en un calaix.

Pel que fa al tram final de campanya, Alberto Izquierdo va destacar que “la sensació és que cada dia estem millor. Els salons d’actes s’omplen de gent. L’únic problema que tenim és que el PP ens tape els cartells. Però si són feliços així, que facen”. El president del PAR va afegir que “seguirem estant al govern, seguirem estant a les Comarques i els ajuntaments. Aragó necessite moderació, Aragó necessite un govern de centre. I el que necessiten els aragonesos és que se’ls escolte”. Izquierdo va sentenciar la seua intervenció apel·lant al vot útil del PAR, i recordant que la campanya està anant molt bé. De fet, el candidat a Corts per la província va dir que “sisquera tinguérem una setmana més de campanya, perquè estem convençuts que els resultats” serien millors. Si dimarts es va presentar la candidatura de Pena-roja, dimecres també es va viure la presentació de la candidatura del PAR a Fontdespatla.

REDACCIÓ
Mitjans