Logotips d'organismes oficials

Torne la Fira de la Tapa de Valljunquera, on el menjar i la festa estan assegurats

Les tres principals places del poble albergaran 13 estands diferents, on trobarem més de 100 pinxos i tapes diferents. Hi haurà música, batucada, animació infantil i moltes sorpreses més

Valljunquera tornarà a omplir-se de paradetes gastronòmiques este cap de setmana. Foto: NDM

El 3 i 4 de juny, tots aquells que vulguen vindre a Valljunquera es podran posar les botes, i al mateix temps xalar d’un programa d’activitats lúdiques molt complet. El menjar i la beguda no faltaran, amb 13 estands repartits per les tres principals places de la població, que aportaran més de 100 pinxos i tapes diferents. El bon producte està assegurat. I la festa, també, amb música tant de dia com de nit.

La Fira de la Tapa s’ha fet un espai destacat entre les diferents Fires del Matarranya. Tal com apunte la seua alcaldessa en funcions, Susana Traver, «des de la primera edició vam tindre molt bona acollida, tant pels veïns com pels visitants. I ara ja som coneguts per esta fira a molts pobles». I és que esta fira és molt esperada per tots. «Són dos dies molt emotius per a natres. Ens trobem tots, ens reunim amb els veïns, amics, familiars i ve també molta gent de poblacions veïnes, inclús de comarques i províncies pròximes», va assegurar Traver. Des del consistori estan bolcats en la fira, igual que els veïns i les diferents associacions del municipi que hi participen. A través d’esta sisena edició, refermen el projecte i esperen repetir l’èxit d’edicions anteriors, amb un número similar d’assistents. En esta edició s’han modificat les dates. Tradicionalment es vivia la tercera setmana de maig, però esta vegada, a causa de la celebració de les Eleccions, van optar pel cap de setmana del 3 i 4 de juny. Des del municipi esperen que siguen bones dates i que el temps els respecte, ja que la fira es viu eminentment al carrer.

El dia fort serà dissabte. La inauguració tindrà lloc a les 11.30 i les propostes s’allarguen durant tota la jornada i fins ben entrada la nit, amb DJ Pai. El diumenge, els estands, amb els seus suculents plats, tornaran a obrir fins al migdia. Una de les propostes destacades serà el taller de cuina de José Antonio Cerezo, que durant dos hores mostrarà els secrets de la cuina més innovadora. «Per a tota la gent que li agrade la cuina serà molt interessant, perquè podran aprendre i endur-se receptes a casa», va assegurar Traver. El dissabte a la tarde l’escola d’hostaleria de l’IES Matarranya farà un showcooking. Fa anys que des de l’organització volien que l’escola de referència del territori formés part de la fira. «Volíem mostrar allò que els jóvens i futurs professionals de la zona aprenen en estos estudis que s’imparteixen aquí i, al mateix temps, donar valor a la formació professional», va apuntar Traver. D’esta forma, en esta demostració es mostraran diferents maneres de cuinar productes agroalimentaris de la terra.

Des de la localitat animen a tots a vindre a Valljunquera i a xalar d’esta fira. «Menjar i beure mai està de més, i l’alegria està assegurada», va tancar Susana Traver.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans