Logotips d'organismes oficials

Malestar al Tastavins pel servei postal de Correus

L'ajuntament de Pena-roja ha traslladat una queixa formal per estar desatès durant pràcticament una setmana

L’ajuntament de Pena-roja ha traslladat una queixa formal al servei de Correus per deixar la localitat desatesa durant sis dies. Així es pot llegir a la carta que el consistori ha traslladat al servei postal, firmada a 31 de juliol per l’alcalde de la localitat, i on es denuncie que «esta localitat porte des del 24 de juliol de 2023 sense disposar de repartiment ni recollida de cartes». De fet, Pena-roja va rebre diferents queixes verbals per part dels seus veïns, alguns pendents de notificacions importants, “sobretot avisos de l’Hospital d’Alcanyís», repercutint negativament en la seua agenda mèdica. Segons ha pogut contrastar este mitjà de comunicació, la baixa d’una de les repartidores de Correus a la zona i el problema per trobar-hi personal de substitució estarien darrere d’esta situació. Fonts contrastades van explicar que la setmana passada esta baixa mèdica va ser coberta per una persona, si bé la seua etapa per Correus va durar només una setmana. Des d’este dimarts (8 d’agost), pareix que el servei postal ha recuperat la normalitat.

Ricardo Blanch és l’alcalde de Pena-roja, i va destacar que la falta del servei postal va ser alertat per un veí de la població que «esperava una citació mèdica. Quan vam fer la consulta corresponent, la sorpresa va ser que la nostra cartera estava de baixa mèdica des de dimarts de la setmana anterior», de manera que «hem estat pràcticament una setmana sense servei postal». Fa pocs mesos, algunes poblacions del Matarranya ja van patir una situació pareguda, amb cartes i paqueteria retingudes durant tres dies. Des de Pena-roja, el consistori va lamentar esta situació. Certa correspondència pot esperar, «però quan parlem de la salut dels veïns, no. Entenem que és una situació bastant greu. Un problema puntual, la demora d’una factura, es pot arribar a entendre. Però una setmana sense servei, evidentment, no és acceptable». Els problemes al servei de Correus afecten tant Pena-roja com Fontdespatla, així com una zona de Vall-de-roures.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans