Logotips d'organismes oficials

El centre budista Sangchen Norbu Ling rep una de les màximes autoritats del budisme Tibetà

Les paraules de Sa Santedat el 43è Sakya Trizin, Khondung Gyana Vajra Rinpoche s'han retransmès a 27 països i en 11 idiomes diferents

Aquesta és la segona visita de S. S. Gyatna Vajra Rinpoche al centre. Foto:NDM

Este dilluns passat, 14 d’agost, el centre de retir budista internacional ubicat al terme municipal de Mont-roig, Sangchen Norbu Ling ha rubut la visita d’una de les màximes autoritats del budisme Tibetà. Parlem de Sa Santedat el 43è Sakya Trizin, Khondung Gyana Vajra Rinpoche. El seu pare S.S. Gongma Trichen Rinpoche sustenta en protocol el segon lloc, després de l’actual Dalai Lama. El títol Sakya Trizin és molt important en el budisme Tibetà i és que se li atorga a la persona que encapçala el llinatge de la branca budista Sakya.

El centre, promogut pel Lama Ngawang Wangjor, ha ofert diferents pràctiques i ensenyaments com la Iniciació del Buda de la Medicina i un ensenyament sobre ‘Com afrontar l’equilibri intern: La pràctica del Dharma per curar la ment’. Segons afirmen des de l’organització, l’esdeveniment ha tingut una gran repercussió i és que s’ha retransmès a 27 països en 11 idiomes diferents. Sobre això, Lama Wangjor comenta que “per a nosaltres ha estat molt important, perquè ara està fent un recorregut per Europa i als centres que va són de ciutat i molt grans on acudixen centenars i fins i tot milers de persones, i que vinga a un lloc així és sorprenent”. El centre Sangchen Norbu Ling, és diferent, és un lloc pensat per fer recessos de llarga durada, com a mínim de 3 mesos, “és un centre específic de recés, i per això s’ha creat en un lloc una mica apartat, però tan especial com és el Matarranya” al que afegix que “un centre com este a Europa no n’hi ha gaires”.

La jornada va acabar amb un sopar en honor a S.S. Gyana Vajra Rinpoche al Santuari de la Mare de Déu de la Font, a Pena-roja. “El sopar amb Sa Santedat, va ser un moment molt bonic, molt íntim, i l’atenció per part del Santuari va ser fenomenal”.

El centre Sangchen Norbu Ling té com a objectiu poder promoure, difondre i fer valdre la pràctica del Dharma en un entorn que permet desenvolupar els ensenyaments del budisme tibetà de manera adequada, en un espai físic que permet combinar l’austeritat pròpia de la meditació budista d’Orient amb les necessitats que requerix un retir de mitjana i llarga durada. Així mateix, es fan cursos formatius de Filosofia Budista i activitats relacionades amb la salut i el benestar.

El centre al llarg d’estos anys s’ha consolidat com una referència espiritual del budisme tibetà al conjunt de l’Estat Espanyol, i amb esta segona visita de S. S. Gyatna Vajra Rinpoche avala la trajectòria del centre com a espai de retirada budista d’incidència internacional i situa al medi rural de Terol com un espai idoni i privilegiat per promoure pràctiques i recessos espirituals.

REDACCIÓ / I. APARICIO
Mitjans