Logotips d'organismes oficials

PP, Teruel Existe i PAR presenten llistes per a governar l’ajuntament de Mont-roig

Les Eleccions Municipals se celebraran el 26 de novembre. Guanyo qui guanyo, hi haurà canvi de govern al consistori. El PSOE, que ha liderat Mont-roig en els últims 12 anys, no ha fet candidatura

Durant les eleccions del passat mes de maig, els mont-rogins sol van votar a les autonòmiques. Foto: NDM

De no tindre’n cap a presentar tres candidatures diferents. El dia 26 de novembre, Mont-roig triarà el seu alcalde o la seua alcaldessa per als pròxims quatre anys. Per als pròxims tres anys i mig, per a ser més exactes. Finalment, Teruel Existe, PP i PAR participaran en estos comicis excepcionals, i que acabaran de dibuixar els ajuntaments del Matarranya, la Comarca i la Diputació de la present legislatura. L’empresari César Lombarte, propietari de la Posada Guadalupe de Mont-roig, encapçale la llista de Teruel Existe. Per la seua part, el geòleg Miguel Gascón és la basa del PP per a recuperar un ajuntament en el que la formació no té representació des de l’any 2011. Com a candidata del PAR a l’alcaldia repetirà l’actual regidora Pili Blanc.

Dilluns es va tancar el temps per a registrar les candidatures provisionals a este eleccions, i ara s’obrirà el període per a resoldre errors. El dia 30 d’este octubre es coneixeran les llistes definitives, i la campanya electoral començarà el divendres 10 de novembre. Una vegada els veïns i les veïnes de Mont-roig depositen el seu vot a les urnes i es coneguen els resultats, es constituirà el nou consistori. L’acte d’investidura se celebrarà, seguint el calendari d’unes eleccions ordinàries, en dissabte. Serà el 16 de desembre. Independentment dels resultats del 26 de novembre, Mont-roig viurà un canvi de color polític al consistori. Durant els últims 12 anys, el PSOE ha governat per majoria absoluta.

Canvis molt complicats
Finalment, els resultats de les Eleccions Municipals de Mont-roig acabaran repercutint en la configuració definitiva de la Comarca del Matarranya i de la Diputació Provincial, encara que és pràcticament impossible que s’experimente algun ball de cadires. Si ens fixem en els resultats provincials, el PP li podria prendre un diputat al PAR. De fet, i segons els números que mou matarranya.media, la diferència és en estos moments de 49 vots. Ara bé. A pocs vots que traguen els aragonesistes, i aplicant el mètode D’Hondt, eixos 49 vots que necessite el PP s’anirien dilatant, de manera que el sorpasso resulte molt complicat. En les últimes Eleccions Municipals, el PAR va traure un total de 37 vots que es van traduir en un regidor.

A nivell de Comarca, un canvi és impossible. Teruel Existe necessite 160 vots per a prendre-li un conseller comarcal al PP. A les eleccions de Mont-roig de 2019, quan el PSOE va ser la llista més votada, els socialistes van traure 151 vots. I en aquella ocasió sol hi havia dos candidatures. De fet, qui tenia més opcions de quedar-se amb un conseller comarcal del PP, el qual li ha donat la majoria absoluta al Matarranya, era el PSOE. La distància entre el PP i el PSOE en la lluita per este conseller era d’escassos 30 vots. Veient els resultats de les tres últimes legislatures a Mont-roig, amb tres majories absolutes molt sòlides, el sorpasso era possible. Però això és parlar per no callar. El PSOE no entre ni a les quinieles perquè no ha presentat candidatura.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans