Logotips d'organismes oficials

Desapareixen més trams de cable de telefonia escassos dies de detindre ‘in fraganti’ quatre persones

La matinada de dimarts al dimecres, agents de la Guàrdia Civil van detindre quatre persones com a autores dels fets. Van ser posades en llibertat provisional després de prestar declaració

Durant les últimes setmanes, han desaparegut bastants trams de la línia telefònica obsoleta que discorre pel Matarranya. Foto: R. Lombarte

Continue el desmantellament irregular de les línies obsoletes de telefonia fixa. No ha passat ni una setmana des que la Guàrdia Civil detingués quatre persones com a presumptes autores dels fets, les quals serien posades en llibertat provisional després de prestar declaració, que des del territori han denunciat nous robatoris. El més recent, este mateix matí al terme municipal de Pena-roja, concretament entre les instal·lacions del CIAR i l’entrada al poble. Fa uns dies, l’alcalde de la població, Ricardo Blanch, va explicar a este mitjà com en escasses dos nits va desaparèixer tot el tram de cable que va en paral·lel a la via A-1414 des de l’alçada de la pista de Ràfels a la Marededéu de la Font, així com el tram de l’ermita al CIAR, ja per la carretera que puge al poble. Des de Pena-roja, el seu alcalde va considerar que el problema no és sol la impunitat en la que operen estes bandes, que també, sinó que “per a passar d’una finca a una altra i anar seguint la línia de telefonia, entren per les granges i explotacions agrícoles tallant els tancats”. De fet, durant la matinada d’este dimarts van entrar dins les instal·lacions del CIAR.

Des de l’ajuntament de Mont-roig, el seu alcalde, Miguel Gascón, va explicar uns dies abans que “els veïns estàvem bastant preocupats perquè, al marge de la desaparició del cable de telefonia, fa unes setmanes va haver un conat d’incendi al terme municipal de Ràfels” com a conseqüència de la crema d’estos cables per a separar el coure dels revestiments de plàstic, i això s’hagués pogut traduir en una desgràcia. L’alcalde de Mont-roig va concretar que des de la caserna de la Guàrdia Civil del municipi estaven al corrent d’estos robatoris, i “la matinada del dimarts al dimecres” de la setmana passada van detindre quatre persones. Gascón va apuntar que els agents “tenen un bon coneixement del territori”. D’aquí que, després de dies de fer seguiment, “els van agarrar in fraganti”. Les quatre persones detingudes, d’origen romanès, van passar la nit al calabós i el dimecres van prestar declaració al jutjat número 2 d’Alcanyís. Als pocs dies d’estes detencions, el robatori de cables s’ha tornat a repetir. Al llarg de les últimes setmanes, ha desaparegut la línia entre Fontdespatla i Pena-roja, la de Torredarques i la de Calaceit a Queretes.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans