Logotips d'organismes oficials

El Matarranya brilla a l’estrena del film ‘Un hipster en la España vacía’

Veïns de Fondespatla i la Freixneda van viatjar a Saragossa per assistir a la preestrena de la pel·lícula

La plaça de Fondespatla és un dels escenaris principals de la pel·lícula. Foto: NDM

La pel·lícula ‘Un hipster en la España vacía’, basada en el llibre homònim de Daniel Gascón i rodada principalment als municipis de Fondespatla i la Freixneda, ja es pot veure a Prime Video d’Amazon. El passat 18 de març es va fer la presentació de la pel·lícula a Saragossa. Als cinemes Cinesa es va projectar el film i posteriorment es va impulsar un col·loqui amb diversos actors i el director, Emilio Martínez-Lázaro. A l’estrena van assistir veïns de les dos localitats matarranyenques on es va rodar la pel·lícula i des del territori es va organitzar un autobús per assistir a l’esdeveniment.

A la preestrena va estar també la diputada de Turisme, Marta Sancho, que va afirmar que “en aquesta pel·lícula es reconeix perfectament Fondespatla, els seus carrers, els racons i també part de la seua gent”. La diputada va destacar que és “una altra manera de mostrar els nostres pobles i obrir una nova finestra perquè tothom els conega”.

El rodatge es va allargar durant sis setmanes i va mobilitzar un centenar de tècnics i personal artístic. El responsable de la Teruel Film Commission de la Diputació de Terol, José Antonio Martín, va destacar “l’alta implicació amb el rodatge dels ajuntaments i la població en general de la Freixneda, i sobretot de Fondespatla, que va suportar la major part del rodatge, i que van posar a disposició de la producció un bon nombre de serveis i instal·lacions municipals”, així com el suport logístic de la Comarca del Matarranya i el Baix Aragó.

A ‘Un hipster en la España vacía’, Emilio Martínez Lázaro, director d‘Ocho apellidos vascos’ i ‘El otro lado de la cama’, adapta el retrat irònic del xoc entre el món urbà i el rural del llibre de Daniel Gascón. El protagonista, Enrique (Lalo Tenorio), és un jove que s’instal·la en una casa familiar d’un poble de Terol per allunyar-se de la ciutat, crear un hort col·laboratiu i oblidar la seua exparella. Una història que compta amb un elenc de reconeguts actors com Paco León, Berta Vázquez o Tito Valverde.

REDACCIÓ
Mitjans