Logotips d'organismes oficials

Més de 20 dotacions treballen en l’extinció d’un imponent incendi a les portes de Lledó

L'incendi s'ha declarat molt a prop de la Font de la Vila i avance cap al terme d'Horta. S'han desallotjat set masos de Lledó i quatre d'Arenys

Diferents efectius aeris van intervindre en l'extinció de l'incendi al terme de Lledó. Foto: Marta Jiménez

(ACTUALITZAREM INFORMACIÓ)

Més de 20 dotacions d’extinció forestal procedents tant de l’Aragó com de Catalunya estan treballant en el control d’un incendi que s’ha declarat esta tarde a les portes del municipi de Lledó. Les flames han començat a cremar amb virulència passades les cinc de la tarde en una finca molt a prop de la Font de la Vila, a tocar a la carretera que comunique Lledó i Arenys de Lledó. De fet, esta via de comunicació ha estat tallada a la circulació per motius de seguretat. Com a conseqüència de les flames, s’han desallotjat diversos masos habitats de la zona, tant del terme municipal de Lledó com d’Arenys. Així ho confirmaven fonts municipals, que explicaven que quatre masos d’Arenys i set masos de Lledó pròxims a l’incendi han segut evacuats. Des de l’ajuntament d’Arenys de Lledó, el seu alcalde, Xavi Cortés, va explicar que agents de la Guàrdia Civil havien aconsellat les famílies residents als masos de la Vall de la Bernarda que abandonaren les seues propietats i es refugiaren a la vila, cosa que han fet.

Per la seua part, i des de l’ajuntament de Lledó, s’està treballant en recol·locar els veïns evacuats en diferents cases del poble, a la vegada que s’ha habilitat l’alberg de Queretes per si faltava algun llit per a passar la nit. Tal i com va explicar l’alcaldessa de Lledó, Tere Crivillé, el saló municipal s’ha adaptat com a espai d’emergències, i estarà obert tota la nit. Les primeres hipòtesis dieuen que l’incendi d’un cotxe podria ser la causa de les flames, però no quede gens clara esta teoria. El foc ha cremat amb molta força, i en estos moments ha saltat al terme d’Horta de Sant Joan, quedant el poble de Lledó fora de perill. En l’extinció d’este incendi hi participen tant equips terrestres com aeris d’Aragó i de Catalunya. De fet, Bombers de la Generalitat han aportat 20 dotacions per al control d’este incendi, sis de les quals són aèries. Des d’Aragó s’han enviat dos mitjans aeris (Alcorisa i Peñalba), tres de terrestres, dos autobombes i també hi col·laboren els Bombers de la Diputació.

La força del vent de cerç no està facilitant gens les labors d’extinció del foc. Als llocs dels fets també s’hi han desplegat agents de la Guàrdia Civil, dels Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil. Des de la Diputació Provincial explicaven en un comunicat (publicat a les 20:37 hores) que han desplegat 13 efectius entre bombers i voluntaris i un total de set vehicles. La seua labor s’ha centrat principalment en evitar que les flames arribaren a alguns dels masos que perillaven, així com a una explotació.

R. LOMBARTE / I. APARICIÓ / M. JIMÉNEZ
Mitjans